Jedan od najboljih košarkaša svih vremena našao se u centru skandala zbog slike koja je osvanula na internetu još pre nekoliko meseci, a za koju se mnogi pitaju da li je stvarna, ili lažna.

Na njoj se vidi Lebron obučen kao sobarica u kratkoj haljini i ponovo je aktuelna zbog povezanosti mnogih javnih ličnosti, a među njima  i Lebrona sa Paf Dedijem, reperom koji je nedavno uhapšen.

Džejms u pomenutom kostimu pozira pred ogledalom na kojem slika selfi, a mnogi su se zapitali da li se radi o pravoj fotografiji.

Sudeći prema izveštaju iz SAD, odnosno tekstu na sajtu "sportskeeda.com" još iz aprila ove godine kada se fotografija pojavila, radi se o kreaciji veštačke inteligencije ili dobro odrađenom fotošopu.

To nije prvi put da je baš Lebron na lažnim fotografijama, pošto je tokom 2023. godine dokazano da fotografije na kojima se nalazi u roze majici i suknji takođe nisu prave.

Sada je, za potrebe "hajke" na slavnog košarkaša, "iskopan" i isečak od pre nekoliko meseci sa jednog lajva na društvenoj mreži Instagram kada je Džejms izgovorio sledeće:

"Nema žurke kao što je Dedijeva žurka".

Paf Dedi se suočava se sa višestrukim optužbama za trgovinu ljudima, reketiranje, kao i za prevoz žena radi bavljenja prostitucijom. Izjasnio se da nije kriv.

Reper je decenijama bio centralna ličnost u Holivudu, družio se sa mnogim zvezdama kao što su Džej Zi i Bijonse, Rik Ros, Ašer i Džastin Biber.

Dedijevom raskošnom 50. rođendanu, održanom u vili na Beverli Hilsu 2019. godine, prisustvovali su i Kim Kardašijan i Kanje Vest, Leonardo Dikaprio, Farel i Snup Dog.

Bivši američki tužilac Rahmani govorio je za "The Sun" o tome kako bi na njegove slavne prijatelje moglo uticati predstojeće suđenje.

Džej Zi i druge poznate ličnosti mogu dobiti sudski poziv, ali će gotovo sigurno iskoristitit svoju privilegiju Petog amandmana protiv samooptuživanja i odbiti da svedoče. Posebno treba da se plaše osobe koje su učestvovale u seksualnim radnjama, jer mogu biti optužene i za trgovinu ljudima ili prostituciju, u zavisnosti od toga da li su prema žrtvama upotrebili pretnju ili silu“, rekao je on.

Rahmani veruje da repera niko od njegovih dobro poznatih prijatelja neće podržati u budućnosti, i da mu leđa mogu čuvati samo porodica i najbliži prijatelji dok se suočava sa dugogodišnjom kaznom zatvora.

Lažna fotografija Lebrona Džejmsa ruši internet
Christopher Polk / Getty images / Profimedia Lebron Džejms i Paf Dedi 2013. godine

Optužbe za zlostavljanje protiv repera prvi put su izašle na videlo pre godinu dana kada ga je njegova bivša devojka, pevačica Kesi Ventura, tužila za silovanje i fizičko zlostavljanje.

Na kraju se nagodila sa njim, ubrzo nakon što je CNN dobio ekskluzivne snimke nadzora na kojima ju je on navodno fizički napao u hodniku hotela u Los Anđelesu.

Paf Dedi je trenutno optužen u najmanje osam građanskih predmeta gde ga više ljudi koji optužuju za seksualno zlostavljanje i druge nezakonite aktivnosti.

U optužbama se navodi da je Combs „zlostavljao, pretio i primoravao žene i druge oko sebe da ispune njegove seksualne želje“.

Američki okružni sudija odbio je jemstvo u sredu nakon što su i tužilaštvo i odbrana izneli svoje dokaze, navodeći da je dokazano "jasnim i ubedljivim dokazima" da kaucija - bez obzira na iznos - ne može da garantuje da reper neće uticati na svedoke.

Minimalna kazna zatvora ukoliko bude osuđen je 15 godina.

Kurir sport

 Bonus video:

RTS Bogdan Bogdanović pokazao zube Lebronu Džejmsu