Huan Toskano-Anderson je pre nedelju dana pokušao da motiviše ekipu NBA Dži liga Junajted na vrlo čudan način. U finalu FIBA Interkontinentalnog kupa sa Unikahom iz Malage tim iz Amerike je upisao poraz (75:60), a reči meksičko-američkog igrača još uvek izazivaju buru. Ovog puta oglasio se i Igor Rakočević.

Posle izjave Toskano-Anderson: "Naš san nije da igramo ACB... Naš san nije da igramo Evroligu... Ovo što oni rade je neprihvatljivo" usledila je i gomila uvredljivih reči na račun protivnika. Brzo su stigli odgovori sa raznih strana. Najpre su se oglasili košarkaši Malage - Dilan Osetkovski i Kendrik Peri, a sada je to učinio i proslavljeni košarkaš Crvene zevzde Igor Rakočević.

"Ova izjava može doći smo od nekog ko nema pojma koliko su dobri košarkaši i igrači u Evropi, posebno u poslednjih 20 godina. Tako da se ne možete ni naljutiti na ovog igrača. S druge strane, ovo me tera da se vratim iz penzije, uđem u formu, pobedim tim i postignem 30 poena i sve to ispred njega i u mojoj prvoj utakmici", napisao je Rakočević.

Huan Toskano-Anderson je igrač meksičko-američkog porekla i ima 31 godinu. Osvojio je NBA prsten sa Golden Stejtom 2022, potom je nosio dres Lejkersa i Jute, da bi od 2023. prešao u redove Meksiko Siti Kapitansa koji je deo NBA G lige.

Kurir sport / Mondo