Košarkaški klub Partizan sprema se za prvi zvanični meč ove sezone, a crno-beli će premijeru imati u sredu od 19 časova protiv Borca iz Čačka u prvom kolu ABA lige.

"Parni valjak" je promenio kompletan tim u odnosu na prošlu sezonu koja je bila rezultatski neuspešna, ali je navijače više od nedostatka trofeja boleo odnos pojedinaca prema grbu koji nose na dresu.

Jedan od takvih bio je Bruno Kaboklo koji je napustio tim pred finalnu seriju KLS-a protiv večitog rivala Crvene zvezde.

Brazilac se više nije vraćao u Partizan, pojačao je Hapoel iz Tel Aviva, a kako je imao važeći ugovor sa crno-belima, oni su od njegovog odlaska finansijski profitirali.

partizanbaskonia84706.jpg
Starsport© Bruno Kaboklo u dresu Partizana

Kaboklo je konačno progovorio o celoj situaciji za medije u Izraelu, a kako sam kaže, sve je bio jedan veliki nesporazum.

- Potpisao sam ugovor sa Partizanom na godinu dana i završili smo naše učešće u različitim turnirima. Odjednom se pojavio turnir za koji nismo znali. U Srbiji timovi koji igraju u ABA ligi i Evroligi ponekad odmah igraju finale. To je bilo pomalo čudno u poslednje četiri godine. U Partizanu su rekli da treba da čekamo jer možda će se održati taj finalni turnir, jer to nije bio slučaj u protekle četiri godine. Kada su rekli da ćemo učestvovati, igrao sam polufinale i pobedili smo - rekao je Kaboklo.

Bio je ubeđen da ne radi ništa pogrešno i da ima dozvolu Partizana za odlazak.

- Razgovarao sam sa svojim agentom, i u jednom trenutku mi je rekao da je u kontaktu sa klubom i da imam odobrenje od Partizana da otputujem u SAD. Mislio sam da klub zna za to i da je sve u redu. Imao sam 'zeleno svetlo'. Otišao sam u SAD, a onda me je GM pozvao i rekao da ne mogu da idem, ali tada sam već bio tamo i nisam mogao da se vratim. Došlo je do nesporazuma, sa moje strane sve je delovalo u redu i jednostavno nisam mogao da se vratim. Razgovori između kluba i mog agenta su se nastavili, ali na kraju nisam igrao - dodao je Bruno.

Na kraju je uputio izvinjenje Partizanu i Grobarima.

- Iskreno, nisam želeo da ovako završi. Mislio sam da imam odobrenje. Da je bilo do mene, ostao bih i završio zadatke sa ekipom, ali stvari se dešavaju u životu i nemamo kontrolu nad njima. Bilo to moja greška ili ne, dogodilo se i mogu samo da objasnim svoju stranu priče. Želim da iskoristim ovu priliku i izvinim se javno, pa se izvinjavam Partizanu i navijačima. Obožavao sam vreme provedeno tamo, predivni ljudi, predivna zemlja, bilo mi je prelepo i zaista mi je žao zbog načina na koji se sve završilo - zaključio je Kaboklo.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Bruno Kaboklo izjava