Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je u večerašnjoj utakmici protiv Borca, prvoj u novoj sezoni ABA lige, njegova ekipa uradila mnogo dobrih stvari, ali da je bilo i stvari kojim nije zadovoljan.

"Velika zahvalnost navijačima Partizana zbog broja posete. Novi igrači su osetili sta znači igrati u punoj Areni, u izvanrednoj atmosferi. Utakmica je bila dobra, ekipa Borca je odigrala pametno. Bilo je dosta dobrih stvari, ali isto tako i stvari kojima nismo zadovoljni", izjavio je Obradović na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu Borac 96:66, u prvom kolu ABA lige.

Partizan će u narednom kolu u Subotici igrati protiv Spartaka, dok će Borac dočekati Krku.

Trener Borca Saša Ocokoljić rekao je da je njegova ekipa doživela totalno pomračenje u trećoj četvrtini, ali da je odigrala korektno.

"Čestitke Partizanu na zaluženoj pobedi, mislim da su imali bolji ritam igre. Pričamo o velikoj razlici u kvalitetu. Igrali smo korektno prvo poluveme, Partizan je šutirao dobro u tom periodu, totalno pomaračenje u trećoj četvrtini 31:12. Kada ovakvi igrač dođu do ovolikog samopouzdanja utakmica se završi na ovaj način. Skokovi, jako dobar šut za tri poena. To su razlozi da se utakmica završi ovakvim rezultatom", rekao je Ocokoljić.

"Odigrali smo korektno u nekim segmentima, koliko nam je protivnik dozvolio. Za nas bila jako bitna utakmica da vratimo Valinskasa i da uključimo Smita. ; Čestitke Partizanu želim im sve najbolje u nastavku, mi se okrećemo narednim utakmicama i našem cilju, a to je borba za opstanak", dodao je on.

Ocokoljić je dodao da će Uroš Čarapić propustiti čitavu sezonu, pošto je na prvoj prijateljskoj utakmici teško povredio koleno.

Beta

Kurir Partizan, Borac, grobari