Ženska košarka u Americi nikada nije imala veću popularnost nego sada, a glavni "krivac" za to je neverovatna mlada košarkašica Kejtlin Klark.

Ova supertalentovana 22-godišnja Amerikanka, koja je trenutno najpopularnija sportiskinja "preko bare" našla se na meti ljubomorne protivnice.

Iako je postala svetska senzacija zbog svojih čudesnih partija na terenu, ne vole je baš svi.

Košarkašica Dionai Karington, koja nastupa za Konektikat, mesecima unazad prozivala je Klark na društvenim mrežama, a sada je i fizički nasrnula na mladu igračicu Indijane Fiver.

Naime, Indijana Fiver i Konektikat San sastali su se u četvrtfinalu plej-ofa WNBA lige, a Konektikat je slavio sa 2:0 u seriji i obezbedio plasman u polufinale.

Senku na uspeh tima bacio je potez sramne Karington.

Već u prvoj utakmici igračica Konektikata je namerno zabila nokat u oko najpopularnijoj košarkašici na planeti.

Klark, koja je bila prvi pik na draftu, već u prvoj sezoni izabrana je za Ol-star meč, najbolju petorku lige, a u regularnom delu sezone bila je i prva po broju asistencija. Njen prosek bio je neverovatnih 19,5 poena i postigla je najviše trojki, a gledanost ženskog sporta vinula se u visine zbog ove čudesne košarkašice. Verovali ili ne, prvi meč četvrtfinala plej-ofa pratilo je 2,1 milion ljudi na ESPN-u što je najveća gledanost u istoriji jedne ženske košarkaške utakmice.

Kurir sport/J.M.

instagram/partizanbc NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima