Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar rezultatom 91:72 u utakmici 2. kola ABA lige.

Trener Barana Mihailo Pavićević izneo je svoje impresije posle meča na konferenciji za medije.

"Drago mi je da se vidimo uopšte jer su bile velike šanse da se ne vidimo. To je iza nas, fokusirani smo da iskoristimo svaki trening i da postanemo tim. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi, a ujedno i želim uspešnu sezonu na svim frontovima. Želim da čestitam i svojim igračima i da kažem da su me prijatno iznenadili, nisam očekivao ni blizu ovakav otpor jednom evroligašu. Imali smo 7-8 treninga pred početak prvenstva, potpuno novi tim, ja tokom utakmice pogrešim imena! Sve novi igrači, pokušavam da u sprintu vidim ko šta može i da namestimo tu igru i da iskoristimo što je bolje moguće. Igra večeras mi daje za pravo da smo na dobrom putu", rekao je trener Mornara i dodao:

"Kažu težak nam je raspored, ali u ovoj situaciji nama nije mogao biti bolji raspored. Mnogo sam srećan i ponosan na sve što smo uradili da bi spasili klub da bi u Baru i CG imali priliku da gledaju najbolje timove iz regiona, Zvezdu i Partizan."

"Mi smo se tek okupili pred Budućnost, nismo znali gde udaramo. Ne bih pričao da možemo biti iznenađenje, moj je cilj da se stabilizujemo, uigramo i dobijemo za nas najbitnije utakmice, a da ove protiv Budućnosti, Zvezde pa i Olimpije iskoristimo za podizanje nova igre. Teška je liga, videli smo i neka iznenađenja. Ne bih unapred govorio šta i koliko možemo, a naš glavni cilj je da zadržimo abaligaški status".

"Ja bih bio srećan kad bih mogao da napravim ekipu za duži period, to je ogromna prednost, ne moram da budem veliki filozof. Odakle snage? Ove godine dao mi je snagu moj brat".

Kurir sport