Košarkaši Partizana ovogodišnju sezonu u Evroligi otvaraju u četvrtak od 20.30 protiv Baskonije u Vitoriji, a u susret ovom meču, najboljim igrač Španaca Markus Hauard pokazao je koliko poštuje crno-bele.

U razgovoru za "Sport klub", Hauard je svrstao Partizan meču učesnike fajnal-fora.

- Panatinaikos, Olimpijakos, Real Madrid i… Recimo, Partizan - rekao je fantastični bek.

Iako je promenjen kompletan tim, Amerikancu se dopada šta vidi...

- Napravili su brojne promene, ali mi se dopada roster kojim raspolažu. Smatram da imaju brojne talentovane igrače i verujem da će mnoge iznenaditi ove sezone - nastavio je Hauard.

howard.jpg
Profimedia Markus Hauard

Posebna snaga Partizana su navijači...

- Veoma poštujem srpske navijače zbog načina na koji bodre svoje klubove. Znam da umeju da zastraše mnoge koji kroče u dvoranu, a to je sa dobrim razlogom. Ipak, poštujem ih iz ličnog ugla, kao i klubove – zbog pažnje i neizmerne podrške timovima. Veoma je zabavno igrati zbog okoline i intenziteta koji osetite čim izađete iz autobusa i kročite u dvoranu. Igrao sam protiv obe ekipe. Sada je kao i prošle godine, igraće se u Beogradskoj areni - rekao je Markus.

Pomenuo je i navijače Zvezde.

- Osetite sličnosti u intenzitetu, ali i razlike u atmosferi kod timova. Recimo, Zvezdini navijači su intenzivni na svoj način, a Partizanovi na svoj. Primećujem takve detalje. Time pokazuju koliko cene košarku uopšte, ali i igru u Evropi. Kapa dole navijačima u Srbiji, čine igru daleko zabavniju i to izrazito poštujem - zaključio je Hauard.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir Grobari, KK Partizan