Košarkaški klub Crvena zvezda zahvalio je danas dosadašnjem predsedniku Nebojši Čoviću na svemu što je učinio za crveno-bele, uz ocenu da je vreme njegovog mandata bilo najuspešnije razdoblje u istoriji kluba.

Čović je danas izabran za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije, do 1. oktobra 2028. godine.

Predsednik Upravnog odbora KK Crvena zvezda Željko Drčelić čestitao je Čoviću izbor na mesto predsednika Saveza.

"Dr Nebojša Čović je vodio naš klub 13 godina. U njegovom mandatu je prvo oporavio Crvenu zvezdu koja je bila na ivici opstanka i postepeno podigao na nivo kluba koji je stabilan, transparentan, respektabilan u evropskim okvirima, kao i redovni učesnik Evrolige i osvajač čak 25 trofeja Srpske lige, ABA lige i Kupa Radivoj Korać. ;Ovaj period računa se kao najuspešnije razdoblje u istoriji našeg kluba koji naredne godine slavi 80 godina postojanja", navodi se u saopštenju.

Zaposleni u klubu, Upravni odbor, menadžment, stručni štab, svi igrači, stručni štab, igrači i svi zaposleni zahvalili su Čoviću na svemu što je uradio za crveno-bele, poželeli mu sreću i uspeh na mestu predsednika i dobru saradnju sa klubom, dodaje se u saopštenju.

Čović je podneo ostavku na mesto predsednika Crvene zvezde shodno ;Zakonu o sportu koji propisuje nespojivost funkcija rukovođenja u više sportskih organizacija.

Kurir sport