Košarkaši Partizana gostuju Baskoniji u prvom kolu Evrolige.

partizan-mega-klssf1-0014.jpg
Starsport© 

Ovaj duel počinje u 20.30 časova, a možete ga gledati na kanalima Sportkluba, dok tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu.

Tri iskusna arbitra deliće pravdu Baskoniji i Partizanu, a crno-beli jednog od njih ne pamte po dobrom.

U pitanju je Robert Lotermozer iz Nemačke koji je određen za glavnog sudiju i koji je od 2010. do 2023. Partizanu sudio ukupno 13 puta, a crno-beli su izgubili svaki pojedinačni meč. Crni niz je prekinut 2023. u Beogradu protiv Olimpijakosa.

Poret Lotermozera na ovom meču sudiće i Poljak Pjotr Pastusjak, kao i Francuz Džozef Bisang.

"Ulazimo u Evroligu s velikim ambicijama. Imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima. Želeo bih da igramo na isti način kao do sad, sa istom željom i energijom koje smo imali u tim utakmicama, mislim sa je to najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što su promenili tim, trenera, sličan je i dalje način igre. Pabla Lasa kao trenera karakteriše to što od tima zahteva dosta tranzicije, individualnih rešenja, ofanzivnog skoka, izolacije. Naravno, igrač koji je jako bitan - Hauard, koji je sposoban da šutira 15 puta za tri poena na utakmici. Sve smo to razradili, videćemo kako ćemo da izgledamo na utakmici", rekao je Željko Obradović.

(Kurir sport)

Kurir Spartak, Partizan, Subotica, Grobari