Američki košarkaš iz redova Partizana, Dvejn Vašington, zvanično je predstavljen kao novi igrač Šarlot Hornetsa.

Vašington je bio deo velikog trenjda između Minesote i Njujorka u koji su Hornetsi ušli kao treća strana. Naime, čuveni centar Karl Entoni Tauns prešao je iz Minesote u Njujork Nikse, a u velikoj razmeni učestvovali su i Hornetsi.

Njujork je dobio Karl-Entoni Taunsa od Mineste i draft prava na Džejmsa Nađija od Šarlota. Minesota je dobila Džulijusa Rendla, Dontea divinćenca, Kejtu Bejtsa-Diopa i zaštićenog pika iz top 13 sa narednog drafta od Njujorka. Kao treća strana u ovoj razmeni Hornetsi su dobili pikove sa narednog drafta, Dekuona Džefrinsa, Čarlija Braunsa i košarkaša Partizana Dvejna Vašingtona.

Partizan je dao dozvolu Vašingtonu da se vrati u NBA i objavio da zadržava prava na ovog košarkaša u slučaju njegovog povratka u Evropu, a sada ostaje da se vidi da li će do njega i doći. Navodno, crno-beli će na račun obeštećenja dobiti oko milion dolara, a Vašington bi uskoro trebalo da se vrati u Partizan.

Trenutno je igrač Šarlota, međutim, Hornetsi bi mogli uskoro da ga otpuste, posle čega bi ponovo bio slobodan igrač, a prava na njega u Evropi imaju crno-beli.

Ipak, konačna odluka je sada na Hornetsima.

Ukoliko odluče da ga zadrže, Dvejn će zarađivati 2,4 miliona bruto.

Naime, novinar Bobi Marks objavio je visinu njogovog ugovora. Dobio je trogodišnji ugovor vredan 7,2 miliona dolara, ali druga i treća godina nisu garantovane.

Ostaje da vidimo kakvu će odluku na kraju doneti Hornetsi.

Kurir sport/J.M.

Kurir Spartak, Partizan, Subotica, Grobari