Crveno-beli na samom startu gostuju novajliji Parizu, a utakmica je na programu u petak od 21 časova.

Uoči puta u prestonicu Francuske, Sferopulos je govorio o prvom ovosezonskom rivalu u Evroligi.

"Igramo u gostima, a svaka utakmica u gostima nije laka. To znači da moramo da ostanemo fokusirani. Imamo plan kako da igramo protiv njih. Veoma je bitno da se držimo tog plana. Pariz je tim koji dugo igra zajedno, tu je većina igrača iz prošle sezone, uz neke nove. Iako su promenili trenera, igraju slično kao i prošle godine. Moramo da igramo jako dobro da bi kontrolisali ritam utakmice", rekao je Sferopulos i dodao:

"Moramo da uđemo u sezonu sa puno truda. Želimo da ove sezone budemo fokusirani na plan, da se borimo za svaku utakmicu i na kraju ćemo videti šta ćemo uraditi".

Mondo/Tijana Jevtić Janis Sferopulos pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi

Istakao je da je timska igra kvalitet Pariza, ali je pomenuo i pojedince.

"Šorts, Hifi... Imaju mnogo dobrih igrača, ali način na koji oni igraju je jedinstven. Oni imaju neke igrače koji sigurno imaju više loptu u rukama i sve organizuju, kreiraju i daju poene, ali ne smemo da potcenimo nikoga jer oni igraju dosta dobro kao tim. Dosta su utemeljeni kao tim".

Trener crveno-belih upitan je i da li misli da će njegov naredni protivnik imati dodatnu motivaciju s obzirom da se radi o evroligaškom debiju.

"Kao i Dubai što je bio posebno motivisan, sigurno je da će i Pariz biti posebno motivisan. Pročitali smo da je utakmica rasprodata. Bićemo spremni za njihov entuzijazam", zaključio je Sferopulos.

Kurir sport

 Bonus video:

Mondo/Tijana Jevtić Ognjen Dobrić pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi