Nikola Jokić otkrio je novinarima u Abu Dabiju koliko mu je značio nastup za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na konferenciji za medije, koja je usledila nakon poraza Denvera od Bostona (107:103) u prijateljskom susretu koji je odigran u Abu Dabiju, novinari su pitali Jokića da li mu je igranje za nacionalni tim pomoglo da spreman uđe u predsezonu.

"Poslednji put kad sam igrao za reprezentaciju, osvojili smo šampionat, pa možda to nešto znači, a možda i ne, ko zna. Većina igrača kaže da im turnir, ili Olimpijske igre, tokom leta pomaže da ostanu u formi, ili možda da postanu bolji. Ne znam da li je to zaista slučaj, ali svakako sam se sjajno proveo i mislim da sam se unapredio igrajući za reprezentaciju. Ne znam da li je to uticalo na moju trenutnu formu ili košarku", rekao je srpski as.

profimedia0897948605.jpg
Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia 

Veliku pažnju na NBA spektaklu u Abu Dabiju privukli su legendarni fudbaleri Tijenri Anri i Ronaldinjo, koji su uživo pratili ovaj meč.

Nikola, koji je napravio nekoliko zajedničkih fotografija sa slavnim francuskim asom, otkrio je da mu je upravo Anri bio omiljeni fudbaler.

"Nikada ih nisam ranije upoznao, ali su stvarno legende bile u zgradi i bio sam stvarno srećan što igram pred njima i što sam ih video, jer je to... Mislim, za mene, i pričao sam sa Vlatkom i Darijom, jer smo ih malo pratili kad smo bili mlađi. Kada sam ih pratio, ti momci su stvarno, stvarno bili neverovatni i stvarno su legende i srećan sam što sam ih video na jednom mestu. Tjeri mi je bio omiljeni igrač, ali dok je bio u Arsenalu. Kada je bio u Arsenalu, stvarno sam ga voleo. Bio je jako brz. Tako da je bio zaista dobar igrač", rekao je Jokić.

1436347.jpg
Printscreen twitter Denver Nugets 

Kurir sport/J.M./B92

RTS Emocija Nikole Jokića posle koša