Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da njegova ekipa mora da se pridržava dogovora i da bude skoncetrisana kako bi pobedila na predstojećoj utakmici ABA lige protiv Splita.

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja igra dobro, i želi da to materijalizuje i dobrim rezultatima. Kao što uvek kažem, osnovno je da se pridržavamo plana i dogovora za ovaj meč. Gostujuća je utakmica, koja nikada nije laka, moramo da budemo skoncentrisani i da odigramo na najvišem nivou", rekao je Sferopulos, a preneo sajt Crvene zvezde.

Crvena zvezda će protiv Splita igrati u nedelju u 17.00, na gostujućem terenu.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je da njegov tim nema mnogo vremena za odmor posle utakmice Evrolige protiv Pariza u petak, koju je Zvezda na gostujućem terenu pobedila 80:77, i da moraju da odigraju čvrsto kako bi pobedili Split.

"Meč u Splitu nikada nije bio lak, neće biti ni sada, ne samo zbog činjenice da imamo malo vremena do tog meča nakon vrlo teške utakmice u Parizu. Početak je sezone, tražimo se još uvek kao tim i našu hemiju, ali naravno da je sve mnogo lakše i za samopouzdanje kada dobiješ utakmicu i to tako važnu a brzo ulaziš u narednu. Znamo tim Splita, ima tu jako dobrih iskusnih igrača i moraćemo da odigramo dobro i čvrsto u Splitu“ kazao je Dobrić.

Crvena zvezda je u prošlom kolu ABA lige u Beogradu pobedila Mornar iz Bara 91:72, dok je Split u Podgorici izgubio od Budućnosti 75:97.

(Beta)