Doskorašnji košarkaš Partizana Dvejn Vašington nije se proslavio na svom debiju u dresu Šarlot Hornetsa.

Vašington je bio deo velikog trenjda između Minesote i Njujorka u koji su Hornetsi ušli kao treća strana. Naime, čuveni centar Karl Entoni Tauns prešao je iz Minesote u Njujork Nikse, a u velikoj razmeni učestvovali su i Hornetsi.

Njujork je dobio Karl-Entoni Taunsa od Mineste i draft prava na Džejmsa Nađija od Šarlota. Minesota je dobila Džulijusa Rendla, Dontea divinćenca, Kejtu Bejtsa-Diopa i zaštićenog pika iz top 13 sa narednog drafta od Njujorka. Kao treća strana u ovoj razmeni Hornetsi su dobili pikove sa narednog drafta, Dekuona Džefrinsa, Čarlija Braunsa i košarkaša Partizana Dvejna Vašingtona.

Partizan je dao dozvolu Vašingtonu da se vrati u NBA i objavio da zadržava prava na ovog košarkaša u slučaju njegovog povratka u Evropu, a sada ostaje da se vidi da li će do njega i doći. Navodno, crno-beli će na račun obeštećenja dobiti oko milion dolara, a postoji šansa da se Vašington vrati u Partizan kao slobodan igrač, ukoliko Šarlot odluči da mu uruči otkaz.

U svom prvom meču u dresu Hornetsa nije se proslavio. Imao je priliku da donese pobedu, ili makar produžetak u pripremnom meču protiv Njujork Niksa, ali se propisno obrukao.

U poslednjem napadu na meču, pri rezultatu 111:109, Vašington je fauliran pri šutu za tri poena. Imao je tri slobodna bacanja i priliku da donese pobedu svom timu, ali je promašio prva dva i tako propustio šansu da se proslavi.

Za osam minuta igre upisao je sedam poena na ovoj utakmici.

Kurir sport/J.M.

Kurir Spartak, Partizan, Subotica, Grobari