Mediji u Hrvatskoj, među kojima je i "Slobodna Dalmacija", likuju nakon senzacionalnog trijumfa Splita nad Crvenom zvezdom u trećem kolu regionalne ABA lige.

Aktuelni šampion regionalnog takmičenja doživeo je prilčno šokantan poraz na Gripama, što je izazvalo euforiju u komšiluku.

Popularni portal "Slobodna Dalmacija" pobedu autsajdera Splita nad favorizovanom Zvezdom nazvao je "senzacijom svih senzacija".

Screenshot_16.jpg
Screenshot 

U tekstu pod naslovom: "Čudo na Gripama! Košarkaši Splita napravili senzaciju svih senzacija i svladali 30 puta skuplju Crvenu zvezdu", novinar Frane Vulas ističe da je ekipa iz Splita uspela da sruši evroligaša koji ima 30-ak puta skuplji tim.

"Budžet za ekipu evroligaške Crvene zvezde je nekih tridesetak puta veći od Splitovog. Budžet Splita je oko 600 hiljada evra, a Zvezde 20-22 miliona", piše hrvatski novinar.

U izveštaju sa meča ističu i činjenicu da je to bila prva pobeda Splita nad Zvezdom posle čak 12 godina i tek treći trijumf u 23 odigrana meča u regionalnoj ligi.

Novinar apostrofira i to da je Zvezda ušla u utakmicu sa stavom "lako ćemo" jer je bila svesna da ima daleko kvalitetniji sastav od protivnika. Međutim, to joj se obilo o glavu.

"Čudo na Gripama" pomno su ispratili i ostali hrvatski mediji:

Screenshot_15.jpg
Screenshot 

Screenshot_18.jpg
Screenshot 

Screenshot_19.jpg
Screeenshot 

Screenshot_20.jpg
Screenshot 

 Kurir sport/J.M.

Mondo/Tijana Jevtić Janis Sferopulos pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi