Dva poraza Crvene zvezde na startu sezone dovela su u pitanje kod navijača kvalitet tima i očekivanja u tekućoj sezoni.

Šta su činjenice? 

Sezona je tek počela i donositi krajnji sud bilo bi više nego neozbiljno. Uvodna faza, ipak, pokazala je da postoje određeni problemi u igri Crvene zvezde na kojima će Janis Sferopulos morati da poradi.

Verovatno bi navijači Zvezde pre izabrali da imaju dve pobede u Evroligi, a dva poraza u Aba ligi, ali... Nije primereno širini rostera i ugovorima igrača Zvezde da gube u Dubaiju i Splitu.

Rana faza sezone vuče sa sobom da su igrači u punoj snazi i da ne bi trebalo da im je problem ritam mečeva. Željni su utakmica i dva duela u tri dana nisu toliko opterećenje.

profimedia-0916484138.jpg
Panoramic / Sipa Press / Profimedia 

Posebno, kada se vide rivali. 

Ukoliko je fokus Crvene zvezda potpuno na Evroligi, onda je to olakšavajuća oklnost za neuspehe u Aba ligi. Vrlo brzo ćemo videti da li je to zaista tako.

Da su sezonu počeli sa 4-0 oba fronta to ne bi bila garancija uspeh, isto tako ova dva poraza u regionalnom takmičenju nisu razlog za rani alarm. 

Jedino što je sporno u celoj priči: ugled. Ne treba Zvezdi da se kocka sa teško stečenim ugledom najboljeg tima u regionu. Niti priliči igračima koji imaju milionske ugovore da igraju pod ručnom. 

Eventualna pobeda nad Baskonijom brzo će da anulira ishod iz Splita. Ovaj tim je pravljen za najveće domete u Evroligi. I to je potrebno jasno i glasno reći na početku sezone.

Dobar deo igrača iz prošle sezone je i dalje tu. Napravljena je dopunska selekcija, pa ne možemo da pričamo o potrebnom vremenu za uigravanje. Od Zvezde se očekuju odmah rezultati. I toga su sigurno svesni na Malom Kalemegdanu.

Kurir sport