Košarkaši Šarlot Hornetsa pobedili su ekipu Majamija rezultatom 111:108 u predsezonskom meču NBA lige.

Na terenu smo imali priliku da vidimo dvojicu srpskih reprezentativaca - Nikolu Jovića i Vasu Micića, ali i doskorašnjeg asa Partizana Dvejna Vašingtona.

Iako je njegov tim na kraju poražen, mladi Jović ostavio je sjajan utisak na ovoj utakmici. Za 15 i po minuta igre zabeležio je devet poena (3/5 šut iz igre, 2/2 slobodna bacanja), tri asistencije, dva skoka i jednu ukradenu loptu.

S druge strane, naš iskusni plejmejker Vasilije Micić, prikazao je partiju za zaborav. Za svega četiri minuta igre imao je jedan promašen šut i čak četiri izgubljene lopte.

Svoj drugi meč u dresu Hornetsa odigrao je i doskorašnji košarkaš Partizana Dvejn Vašington - i nije se proslavio. Na debiju protiv Niksa je bio tragičar, a sada je imao prilično skroman učinak za 11 minuta igre. Ubacio je pet poena uz šut iz igre 2/7, a imao je i dve izgubljene lopte.

Vašington je bio deo velikog trenjda između Minesote i Njujorka u koji su Hornetsi ušli kao treća strana. Naime, čuveni centar Karl Entoni Tauns prešao je iz Minesote u Njujork Nikse, a u velikoj razmeni učestvovali su i Hornetsi.

Njujork je dobio Karl-Entoni Taunsa od Mineste i draft prava na Džejmsa Nađija od Šarlota. Minesota je dobila Džulijusa Rendla, Dontea divinćenca, Kejtu Bejtsa-Diopa i zaštićenog pika iz top 13 sa narednog drafta od Njujorka. Kao treća strana u ovoj razmeni Hornetsi su dobili pikove sa narednog drafta, Dekuona Džefrinsa, Čarlija Braunsa i košarkaša Partizana Dvejna Vašingtona.

Partizan je dao dozvolu Vašingtonu da se vrati u NBA i objavio da zadržava prava na ovog košarkaša u slučaju njegovog povratka u Evropu, a sada ostaje da se vidi da li će do njega i doći. Navodno, crno-beli će na račun obeštećenja dobiti oko milion dolara, a postoji šansa da se Vašington vrati u Partizan kao slobodan igrač, ukoliko Šarlot odluči da mu uruči otkaz.

Kurir sport/J.M.

Kurir Spartak, Partizan, Subotica, Grobari