Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica otvoreno je govorio o odnosu koji je imao sa aktuelnim trenerom Partizana Željkom Obradovićem.

U razgovoru za "Eurohoops" bivši as Fenerbahčea otkrio je da zbog Obradovića svojevremeno nije prihvatio ponudu koju je imao od Barselone.

U periodu od 2013. do 2015. godine Bjelica je nastupao za Fener, koji je sa klupe tada predvodio najtrofejniji evropski stručnjak.

"U Fenerbahčeu je bio taj jedan čovek - Željko Obradović. Ja sam zapravo oduvek želeo da igram za Barselonu, ali Željko Obradović mi je promenio karijeru. Mnogo sam naučio od njega. Da li žalim jer nisam ostao u Fenerbahceu? Svakog dana. Svakog dana žalim jer sam otišao, ali želeo sam da igram u NBA ligi i nije mi krivo zbog provedenog vremena tamo", iskren je Bjelica.

Bivši as Crvene zvezde svestan je da je možda mogao da ostavi dublji trag u evropskoj košarci.

"Mogao sam da imam dosta bolju karijeru, ali isto tako sam mogao imati i dosta goru. Napravio sam mnoge greške kao igrač, ali zahvalan sam za sve što sam postigao. Takođe sam zahvalan za mnogo dobrih stvari koje sam naučio od svojih trenera. Sada ih sve bolje razumem."

Kurir sport/J.M.

Kurir Ovacije za Obradovića