Košarkaši Partizana će u četvrtak igrati protiv Real Madrida u drugom kolu Evrolige, a na teren će istrčati i Fakundo Kampaco koji je bio neizvestan za taj duel.

Nakon što je bilo informacija da će Fakundo Kampaco biti suspendovan jednu utakmicu i kažnjen sa 5.000 evra zbog nasrtanja na sudiju, sada se desio potpuni obrt.

"U skladu sa žalbom koju je podneo Real Madrid u vezi sa kaznom izrečenom gospodinu Facundu Kampacu zbog ponašanja prema sudijama, Apelacioni sudija je odobrio privremenu meru obustave izvršenja kazne", piše u tvitu noviara Arisa Barkasa

 .

Kako su javili evropski košarkaški mediji, Real Madrid se žalio na tu odluku Evrolige i odmah je rečeno da imaju dobre šanse da žalba bude usvojena i da Kampaco zapravo zaigra protiv Partizana.

A potom se oglasila i Evroliga.

"Posle žalbe Real Madrida i samog igrača, u vezi sa kaznom izrečenom Fakundu Kampacu za postupke koji predstavljaju nepoštovanje prema sudijama tokom utakmice na gostujućem terenu protiv Bajerna iz Minhena, žalbeni sudija je odobrio privremenu meru odlaganja kazne. Kao posledica odluke, Kampacu je dozvoljeno da igra utakmice u Evroligi do potpunog rešavanja žalbe", navodi se u saopštenju na sajtu Evrolige.

(Kurir sport)