Posle samo dve odigrane utakmice u dresu Makabija, Džordan Lojd je prekinuo saradnju sa slavnim izraelskim klubom.

Američki košarkaš napustio je Makabi nakon što je iste večeri, u sredu, ubacio 16 poena protiv svog bivšeg tima, Monaka, u gostima. Vest je oko ponoći potvrdila i Evroliga na svom "X" nalogu.

Nekadašnji igrač Toronto Reptorsa, Crvene zvezde i Zenita, navodno, napušta tim zbog rata u Izraelu i zbog strepnje svoje porodice nakon napada na Tel Aviv prošle nedelje.

Prema pisanju medija u Izraelu, Makabi je pokušao da uveri Lojda da će sve biti u redu i da će se stvari smiriti, ali ubeđivanja nisu dala rezultat. Dok se zna da će ga zameniti Sejben Li, koji je na oproštaju od Manise ubacio 43 poena u Beogradu, još se ne zna gde će Lojd otići, da li će to biti Monako, Fenerbahče ili neki treći tim.

Lojd je ovog leta prešao u Izrael i potpisao za Makabi i iako je bio svestan da je rat u toku, mirnija situacija od trenutne činila mu se prihvatljivom. Sa novom eskalacijom sukobama nestao je i njegov mir i mir njegove porodice, pa je po svermu sudeći upravo zato zvanično otišao iz "Ponosa Izraela". Prema novom pravilu, imaće pravo da nastupa za nekog evroligaša odmah, bez čekanja drugog dela sezone.

Podsetimo, Lojd je prošle sezone nastupao za ekipu Monaka.

Kurir sport/J.M./Mondo

Kurir Dzoel Bolomboj: Ovo je mnogo bolji tim nego prošle sezone