Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju u  2. kolu  Evrolige rezultatom 78:71.

Jedan od najboljih košarkaša Baskonije nakon poraza svog tima pohvalio je Crvenu zvezdu i  istakao da je Nikola Kalinić igrač koji pravi razliku.

Zvezda je u sredu pobedila tim iz Vitorije (78:71) i tako je upisala drugi trijumf od početka Evrolige.

"Imali smo dobre trenutke, ali i periode zbog kojih smo izgubili utakmicu. Moramo da nastavimo da se borimo, ne možemo da gubimo dvocifrenom razlikom. Obe utakmice u Evroligi smo gubili sa 10 ili više poena razlike – i uspeli da se vratimo. Ipak, teško je kada se potroši tolika energija da se vratite u meč, posebno na strani”, rekao je Čima Moneke za "Meridian sport".

Imao je reči hvale za crveno-bele, posebno za igrače protiv kojih je igrao minule sezone u španskoj ACB ligi.

"Zvezda ima šansu. Svi imaju šansu i svi bi trebalo da budu optimistični, jer je još rano, ali Nikola Kalinić je taj koji pravi razliku. Oseća se srećnijim. Pričao sam sa njim tokom utakmice, vidi se po njegovom govoru tela, oseća se uključenim. Ajzeja Kenan je takođe sjajan, Nedović je sjajan, kao i Kodi. Sviđa mi se njihova ekipa, dobri su".

Ipak, dolazak u Beograd doneo mu je i susret sa kodijem Milerom Mekintajerom, bivšim saigračem.

"Mrzim ovog tipa", rekao je u šali Čima.

"Srećan sam što mu ide dobro. Što je i sam srećan. Igra dobro, odlučan je. On je jedan od mojih omiljenih ljudi na svetu", poručio je Moneke.

Kurir sport