Košarkaši Partizana poraženi su od Real Madrida u meču drugog kola Evrolige.

Trener crno-belih Željko Obradović sumirao je utiske posle meča.

"Igrali smo dobru utakmicu, detalji su odlučili. Mi nismo iskusan tim. Jasno je sve zbog nekih odluka, a Real je iskusniji tim, dobar tim. Nismo pravili male faulove i to je bio problem za nas", rekao je trener Partizana.

profimedia-0919216442.jpg
Cordon Press / ddp USA / Profimedia 

"Generalno mislim da je bila jedna dobra utakmica protiv izvanrednog tima. Šteta što smo ponovo zbog nekih sitnih stvari izgubili utakmicu. U momentima kada se rival odvojio, imali smo situaciju da nismo napravili nijedan faul. U napadu dosta dobrih situacija kad god smo imali strpljenja i igrali na način da imamo više pasova, to je bilo dobro. Lično verujem u ovu ekipu, mislim da će igrati sve bolje. Moramo da budemo fokusirani na sitne stvari koje su bitne. Svaka utakmica u Evroligi će biti na jednu loptu, bila je i ova kako god da je to izgledalo. Oni su se odvojli posle onog namernog faula i sa šutem za tri poena kada je izgledalo da možemo da to branimo mnogo bolje. Početak drugog poluvremena je obeležilo to što nismo ubacili mnogo otvorenih šuteva. To je košarka, sa tim nemam nikakvih problema. Sve čestitke za borbu i želju, da nastavimo tako, mislim da će biti sve u redu", poručio je Obradović.

Sledi nešto zgusnutiji period.

"Moramo da nađemo snage, nije to ništa novo. Navikli smo na taj ritam, igrači znaju. Treba odmoriti i rasporediti snagu. Da vidiomo kako su Vanja i Tajrik koji su imali probleme večeras. Sledeće sedmice imamo dupli program, konačno prva utakmica u Areni. Ambicije ostaju iste, želimo da napravimo nešto dobro u Evroligi i verujem da hoćemo", kaže trener crno-belih.

profimedia-0919216517.jpg
Cordon Press / ddp USA / Profimedia 

Igrači se borili uprkos porazu i visokom minusu, a to je pozdravio i trener Partizana.

"To sam im i ja rekao, da se bore, čestitam sam im na toj borbi. To je od prvog dana kako smo se skupili na izvanrednom nivou i nadam se da će to tako ostati. Ovi detalji o kojima sam pričao je čista košarka. To su tehničke i taktičke stvari i radićemo na tome bez obzira na program. Nadamo se da prvo odigramo protiv Studentskog centra, u ovakvom ritmu je nemoguće dati igračima slobodan dan. Ta priprema za Bajern će biti samo jedan trening, odnosno onaj trening na dan utakmice. Tako je verovatno svima, nećemo da tražimo izgovore, već da damo sve od sebe pred svojim navijačima. Naravno, moram da se zahvalim svima koji su došli i pružili nam podršku na večerašnjoj utakmici", zaključio je Obradović.

Partizan će u narednom kolu 15. oktobra u Beogradu dočekati Bajern Minhen, dok će Real Madrid igrati u Vitoriji protiv Baskonije.

(Kurir sport)