Doskorašnji selektor košarkaša Francuske Vensan Kole postaće novi konsultant Klivlenda u NBA ligi, preneo je danas Frans-Pres.

Kole je podneo ostavku na funkciju selektora Francuske u septembru ove godine, nakon što je sa francuskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i bio imenovan za najboljeg selektora takmičenja.

On je trenutno u Ohaju, kako bi razgovarao sa trenerom Klivlenda Kenijem Atkinsonom, koji je bio pomoćni trener francuske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu, preneo je AFP.

Kole je ranije izjavio da je Atkinson imao želju da ga uvrsti u svoj stručni štab, ali da to tada nije bilo moguće zbog odluke generalnog menadžera Klivlenda, pa je odlučio da se okrene drugim opcijama.

Kole je postao selektor Francuske 2009. godine i u svom mandatu je osvojio osam medalja, među kojima su i zlato sa Evropskog prvenstva 2013. godine i dva srebra sa Olimpijskih igara (2020, 2024).

Kole je nakon svog odlaska sa mesta selektora Francuske obavljao funkciju specijalnog savetnika nacionalnog tehničkog menadžmenta Francuske košarkaške federacije.

Kuriir sport