Uostalom, cela "akcija Kampaco" dovoljno govori sama za sebe, Real je toliko moćan da čak može da odloži suspenziju za svog, videlo se sinoć, najvažnijeg igrača. Da španski velikan počne Evroligu sa 0-2, može, ali ne u ovom filmu.

profimedia-0919216416.jpg
Cordon Press / ddp USA / Profimedia 

Ipak, utisak je da je četa Željka Obradovića u Madridu morala bolje. Bez obzira na sve objektivne okolnosti, a to su potpuno nov tim i neigranje dvojice važnih igrača (Majk i Vošington), navijači Partizana se već nerviraju jer gledaju neke stvari zbog kojih su prethodnih godina čupali kosu s glave.

Obradović i Savić sklopili su tim s namerom da bude defanzivno mnogo potentniji od prethodnog, što je i pokazao u ABA ligi, pa i u nekim periodima evroligaših utakmica, ali činjenica je da je primio 88 i 93 poena, da ga za poluvreme protivnik opet "napuni" sa 50. I ponovo dolazimo do famoznih rotacija u odbrani i mismečeva koji nikako da se dovedu do pristojnog nivoa. Ekipa kakva je Real kažnjavaće takve stvari vrlo surovo, čak i sa slabijim procentom šuta.

profimedia-0919216442.jpg
Cordon Press / ddp USA / Profimedia 

Skok rivala u napadu opet je bio ogroman problem, Madriđani su imali čak deset uhvaćenih lopti pod košem Partizana, samo vremešni Serž Ibaka ih je nanizao pet. Dakle, gomilu poena crno-beli su primili iz drugog napada... Ono što smo gledali mnogo puta jesu "crne rupe", u kojima Obradovićev tim potpuno potone. S mukom se dokopa kakve-takve prednosti, a onda samo za nekoliko minuta uslede neshvatljive serije protivnika.

Ako ovaj tim Partizana ne "pokida" u odbrani, teško da će se domoći plej-ofa Evrolige, jer napadački nema potencijal kakav su prethodnih godina nosili pre svih Kevin Panter i Džejms Naneli. Pomenuta dvojica su, s druge strane, umeli i te kako da šlepuju u odbrani, i tu bi trebalo da bude ukupna prednost momaka koji sada nose crno-beli dres. U suprotnom, plej-of ostaće nedostižan.

Partizan-Cibona-A0236.JPG
Starsport 

Mora se uzeti u obzir da Karlik Džons tek saznaje koliko je teško igrati u Evroligi, ali isto tako nedopustiva je indolentnost Brendona Dejvisa, koji je iskustvom trebalo da nosi igru na unutrašnjim pozicijama, a navijači ga već časte nadimkom "Kaminski 2".

Pokazao je Partizan i neke stvari koje ohrabruju, prvo poluvreme u Vitoriji bilo je veoma pristojno, a napad je u Madridu funkcionisao prilično dobro... 

Sledi dupli program u Evroligi, crno-beli u utorak jednostavno moraju da sruše Bajern, koji je ovaj isti Real pobedio u Minhenu. Potom ih u Pioniru dočekuje Makabi, a to je prilika za brejk...

Kurir sport

 BONUS VIDEO:

Kurir Spartak, Partizan, Subotica, Grobari