Kapiten Zadra Marko Ramljak (31) sedeo je na kafi sa svojom suprugom i prijateljima, bio je to sasvim običan dan za njega. Onda je krenula drama pravo niotkuda! Uskočio je u vodu i spasavao je čoveka od davljenja. Neverovatne scene i reakcija hrvatskog košarkaša za svaku pohvalu.

"Ponekad pijem kafu pored mora, to je kafić koji u Zadru skoro svi znaju. Tako je bilo i danas, oko 11.30 časova. Bio sam sa suprugom i prijateljem. Ona je bila sa našim detetom malo dalje od nas i zapravo je ona primetila kako se čovek davi u moru. Ni pet metara nije bilo od obale", ispričao je Ramljak za hrvatski portal "24sata".

Jasno mu je bilo da u vodi nije neko ko pokušava da oduzme sebi život ili tako nešto.

"Radilo se o kupaču, nije bio u odeći, nije pao u more. Očigledno je nešto pošlo po zlu i nije bilo u redu. Kad sam to shvatio skočio sam u odeći i pomogao mu da se približi obali. Prijatelj fizioterapeut mi je pružio ruku i izvukli smo ga. Bio je malo izgubljen. Nekoliko puta mi se zahvaljivao. Hitnu pomoć smo odmah pozvali kako bi se uverili da je sve u redu. Došli su brzo, mi smo mu pomogli da se utopli. Ne poznajem gospodina i nadam se da će sve da bude u redu."

Iako je jesen, temperatura vode je oko 20 stepeni celzijusa. Marko je postao heroj, ali on na to ne gleda tako.

"Nije to bilo nikakvo herojstvo, svi bi tako reagovali", zaključio je Ramljak.

Kurir sport/24sata/Mondo