Svetislavu Pešiću je istekao ugovor nakon bronze na Olimpijskim igrama, a u međuvremenu je Čović došao na čelo KSS. Glavna tema svakako jeste pozicija selektora i kome će ona pripasti.

Doskorašnji predsednik Crvene zvezde je već govorio o popularnom Kariju i njegovoj želji da on i u narednom periodu vodi nacionalni tim, međutim, Pešić je poručio da nisu velike šanse da se to dogodi.

Čović je sada otkrio da će Srbija uskoro dobiti selektora.

"Mislim da ćemo do kraja ove nedelje, najkasnije do kraja meseca imati selektora. Da li će to biti stari selektor, naše su nade i ideje da Kari ostane. Imali smo nekoliko sastanaka. I nastavićemo da razgovaramo. Mislim da Kari to može. Moramo organizaciono stvari da postavimo drugačije, da uz njega bude nekoliko mlađih trenera, da uče od njega i da mu pomažu. Dugo se razgovara zato što Kari ima 75 godina, ima druge prioritete. Ja da sam mogao, pregovarao bih sa njim tri meseca pred Olimpijske igre. Ali nisam mogao", rekao je Čović u emisiji "N1 Studio live" i dodao:

"On jeste rekao – novi predsednik, novi selektor. Ali i on ako bude selektor, biće novi selektor. On je završio jedan veoma uspešan period. On i ja se znamo veoma dugo, sarađujemo, sarađivali smo i sada u ovom njegovom mandatu. Možda nismo uvek mogli da damo sve igrače, ali mislim da smo sarađivali konstruktivno. Ja moram da imam drugo rešenje za ne daj bože, uvek imam drugo rešenje, ali sada ne mogu i neću da ga kažem. Meni je prioritet broj jedan Svetislav Pešić. Ako na kraju Kari kaže da neće, rešićemo. Sve ćemo stići skoro na vreme. Rezultat neće trpeti. Nama je potrebna jedna do dve pobede i mi smo se kvalifikovali".

Ćović otkrio - Srbija uskoro dobija selektora
Starsport 

Ukoliko Pešić na kraju ne pristane da ostane na poziciji selektora, kako će reprezentativci reagovati na novog "šefa".

"To vam je sport. U sportu su promene uvek moguće. Ali, rizikom tih promena uvek se mora voditi računa da se ne ugrozi hemija. Drugi je problem kakav tim možete da imate u kvalifikacijama. Ne možete da imate NBA igrače, retko možete da imate sve igrače iz Evrolige, ne samo iz Zvezde i Partizana. Videćemo ko će moći da se odazove. Imamo još jednu specifičnost – dan pred okupljanje imamo evroligaški košarkaški derbi pa ćemo videti ko će i kako moći da se odazove", rekao je Nebojša Čović

Kurir sport

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Nebojša Čović

 .