Izabranici Željka Obradovića konačno su upisali prvi trijumf u Evroligi! Večeras, u krcatoj Beogradskoj areni košarkaši Partizana su pobedili minhenski Bajern rezultatom 86:78 u okviru trećeg kola elitnog takmičenja.

Navijači Partizana su jedva dočekali da prvi put ove sezone na domaćem parketu vide svoje miljenike u elitnom takmičenju, koji su želeli da na krilima Grobara u krcatoj Areni stignu do prve pobede u Evroligi. I u tome su uspeli, na najbolji mogući način!

Vodili su crno-beli tokom čitave utakmice, usledio je pad u igri u poslednjoj deonici, a nakon meča na konferenciji za medije Željko Obradović je upitan da prokomentariše te "krizne minute":

„Čestitam igračima, odigrali su na visokom nivou veći deo utakmice, atmosfera je bila sjajna i zasluženo smo stigli do pobede. Ne slažem se da smo bili dobri u prvom, a loši u drugom poluvremenu. Odigrali smo odlično i prezadovoljan sam“, naglasio je trener crno-belih, pa nastavio:

„Odmah se okrećemo duelu sa ekipom Makabija koja je imala težak i neizvestan meč iza sebe. S druge strane, mi smo uz pobedu, uspeli rotacijama da sačuvamo svežinu. Ovaj tim ima veliki kvalitet i siguran sam da ćemo mnogo toga dobrog uraditi“.

Zadovoljan je Obradović činjenicom da je njegov tim tokom cele utakmice kontrolisao dešavanja na parketu.

„Rekao sam da sam prezadovoljan jer smo kontrolisali dešavanja na parketu od početka do kraja. Pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Tek smo dva meseca zajedno, napredak je evidentan, a prostora za napredak ima jako, jako mnogo. Verujem u ovu ekipu i očekujem odlične rezultate u periodu koji sledi“, kazao je Obradović, pa dodao :

„Utakmicu smo otvorili dobro u oba smera, imali smo visoke procente realizacije, u nastavku je procenat realizacije bio slabiji, ali je odbrana od početka do kraja bila na nivou koji je bio neophodan. Uskoro će u konkurenciji za tim biti Majk i Vašington, a to će izvesno podići nivo igre u svakom smislu. Bajern je fenomenalna ofanzivna ekipa, sa trenerom koji je osvojio titulu prvaka sveta, a koju smo uspeli da svedemo ne prilično mali broj poena.