Svi oni koji godinama unazad nipodaštavaju značaj Nikole Jokića u Denveru, sada su mogli da se uvere da su Nagetsi bez Srbina jedna prosečna ekipa koja verovatno ne bi uspela da se domogne ni NBA plej-ofa.

Nagetsi još uvek ne znaju za trijumf u predsezoni. Bez Jokića u timu Denver je u pripremnom meču protiv Oklahome doživeo težak debakl - 124:94, pa navijači sa velikom zabrinutošću očekuju početak nove sezone.

Trener Majk Meloun odlučio je da odmori Nikolu Jokića, Džamala Mareja i Rasela Vestbruka i to ze ozbiljno odrazilo na rezultat protiv Tandera.

Jasno se videlo da ostatak tima nema kvalitet da parira sjajnim Tanderima, koje je do trijumfa predvodio Šaj Gildžes Aleksander sa 19 postignutih poena.

U ekipi Nagetasa najefikasniji je bio Majkl Porter Junior sa 15 poena, Strouter i Trej Aleksander su ubacili po 12, a Aron Gordon je zabeležio 11 poena.

Mnogo više se očekivalo od Hrvata Darija Šarića, koji je letos pojačao ekipu Denvra. Reprezentativac Hrvatske imao je izuzetno skroman učinak na ovom meču - pet poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Kurir sport/J.M.

Instagram/HouseOfHighlights Nikola Jokić pred početak nove NBA sezone