Košarkaši Partizana su u utorak upisali prvi trijumf u Evroligi, pošto su u trećem kolu elitnog takmičenja pobedili minhenski Bajern rezultatom 86:78.

Već sutra crno-bele očekuje novi izazov u Evroligi, a naredni protivnik Parnog valjka je Makabi. Taj meč na programu je u četvrtak od 20 sati i 5 minuta.

Pred sutrašnju utakmicu svoja očekivanja izneo je trener crno-belih, Željko Obradović:

"Evo nas, u dvorani Aleksandar Nikolić. Jedini trening koji smo mogli da napravimo pred ovu utakmicu. Odgledli smo utakmicu koju je Makabi sinoć odigrao protiv Efesa, sjajna utakmica ne veliki broj poena. Ono što je karakteristično za igru Makabija, da imaju visok ritam utakmice, da su za to zaslužni njihovi plej igrači, čak i Li koji se proključio pre nekoliko dana. tu su Blat i Dibartolomeo. To su neke stvari na koje moramo da obratimo pažnju, da im nedozovlio lagan kontra napad i sekundarni konta napad. Imaju dosta šuteva za tri poena posle kojih idu na skok u napadu. Imaju dosta set plej akcija posle tajm-auta. Mislim da nas očekuje veoma zahtevna utakmica", rekao je Obradović.

PARTIZAN-BAYERN_45.JPG
Starsport 

Upitan je legendarni trener koliko prazna dvorana može da utiče na košarkaše Partizana.

"Pa ne znam ni koliko će ljudi moći da bude sutra. Takva je situacija, verovatno ćemo se malo bolje čuti, treba da se pripremimo da odigramo pametno i strpljivo i bez srljanja".

Navijači zanima hoće li Vašington igrati protiv Makabija.

"Znaćemo sutra prepodne - jasan je Obradović.