Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Barselonu u četvrtom kolu Evrolige u petak od 20 časova.

Crveno-beli u ovaj meč ulaze kao lideri elitnog takmičenja uz skor 3-0, a svoj savršeni niz pokušaće da produže protiv katalonskog giganta.

Krilni košarkaš crveno-belih Nikola Kalinić izneo je svoje utiske pred ovaj meč.

IMG-20241009-WA0259.jpg
Petar Aleksić Nikola Kalinić

- Rano je još pričati da li je kliknulo sve u ekipi. Dve-tri utakmice nisu neko merilo, tek smo u oktobru, još nismo stigli ni do Nove godine. Ukapirali smo šta trener traži od nas, našli svoje uloge, sve to leže na mesto i sve ide u dobrom smeru - rekao je Kalinić.

Crvena zvezda nije pobedila Barselonu od oktobra 2017. godine.

- Očekujemo dobru utakmicu. Hoćemo da igramo što bolje, da postavimo dobre principe da se uigramo i osetimo ko šta radi. Poslednjih par utakmica izgledamo sve bolje i bolje i to nam je cilj, da igramo što bolje i gradimo dobre navike koje će nam pomoći da dobijamo utakmice. Očekujemo punu "Arenu". Dobar je momenat. U dobrom smo nizu u Evroligi, navijači to cene - dodao je Nikola.

Kalinić je u Zvezdu došao upravo iz redova Barselone.

- Barseloni je uvek cilj Fajnal for i titula, takav tim su napravili i ove godine. Mislim da su atletski bolji ove godine, sa malo manje iskustva, ali su potentna ekipa. Moramo da zaustavimo njihovo trčanje i kontrolišemo utakmicu sa navijačima i pokušamo da odigramo odbranu kao u prošlim utakmicama. Naravno i da pokušamo da pobedimo - rekao je Kalinić.

Zna Kalinić odakle dolazi pretnja.

profimedia-0919775128.jpg
Profimedia Kevin Panter

- U poslednjih par utakmica Kevin Panter igra odlično, ali mislim da oni zaista imaju sastav u kojem može bilo ko da iskoči. Imaju 12 izuzetnih igrača, ne bih nikoga izdvajao. Panter, Jan Veseli i Nikolas Laprovitola su igrači koji znaju kako se igraju ovakve utakmice i možda bi na njih trebalo obratiti posebnu pažnju. Tu su i španski i igrači koji mogu da ti saspu 15, 20 poena. Trebalo bi biti zato oprezan - zaključio je Kalinić.

Kurir sport