Košarkaški klub Partizan promenio je gotovo čitav tim ovog leta, veliki broj igrača je napustilo crno-bele, a jedan od njih koji je spakovao kofere jeste Danilo Anđušić.

Nakon dve godine u Partizanu, iskusni šuter je prešao u Dubai, sa kojim mu za sada ide sjajno u ABA ligi, s obzirom da Dubai posle četiri kola ima skor (3-1).

Anđušić je sada otvorio dušu i pričao o svom odlasku iz Partizana, koju mu je pao veoma teško, pošto je imao želju da karijeru završi upravo u Parnom valjku.

- Iskreno, nema tu šta da se krije, nije bilo ne znam kakvih stvari. Meni je istekao ugovor posle dve godine. Sezona je bila takva kakva je bila, neuspešna u svakom smislu. Kvalitetom i znanjem koje smo imali mogli smo mnogo više. Bilo je milion nekih faktora što nismo napravili to što smo mogli. Istekao mi je ugovor, neko vreme posle toga nisam pričao ni sa kim iz kluba, nismo razgovarali na tu temu tako da je logičan sled događaja bio da odem. U tom trenutku sam dobio ponudu Dubaija - rekao je Anđušić na "MozzartTV-u" i potom dodao:

- Kada sam dobio ponudu čuo sam se sa Željkom (Obradovićem, prim.aut.), imali smo lep razgovor, ispričali se o svemu što smo prošli u prethodne dve sezone, rekao sam mu da imam ponudu i da ukoliko nema priče o nastavku saradnje da ću najverovatnije da prihvatim. To se na kraju i desilo, tako smo završili priču i stavili tačku na sve to. Partizan je deo mene, mog života i moje karijere. Volim taj klub, ali izgleda da je bilo vreme da nastavim dalje.

profimedia0852309855.jpg
Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia 

Teško je Anđušiću bilo da donese ovakvu odluku.

- Nije bila najteža, ali svakako teška. Kada sam se vratio u Partizan video sam sebe do kraja karijere u klubu ili da makar ostanem duži niz godina, tako da mi nije bilo lako. Ali ne zbog toga, već više zbog svih tih lepih trenutaka koje smo imali tokom prve godine, šta smo sve prošli i šta sam sve doživeo u Partizanu. Mislim da sam bio deo Partizana onda kada je oko kluba bio najveći hajp, vratili smo mnogu decu na tribine, mnoge privoleli da navijaju za Partizan. To su stvari koje nikad neću da zaboravim i nekako mi je bilo teško kad se setim tih nekih stvari. I teško i lepo. Opet kažem, vreme je bilo da odem dalje. Bilo je lepo dok je trajalo.