Košarkaši podgoričke Budućnosti U 5.kolu ABA lige u velikom derbiju dočekuju Crvenu zvezdu u ponedeljak od 19 časova u hali "Morača".

Budućnost je fantastično otvorilla sezonun regionalnog takmičenja sa sve četiri pobede, dok je Zvezda nakon tri kola jedini neporaženi tim Evrolige.

Crveno- beli štucaju u ABI ligi gde su već upisali dva poraza.

U Podgorici vlada ogromno interesovanje za ovaj meč.

Budućnost je odredila cene karata za ovaj meč.

Najjeftinija karta za derbi košta 20 evra, a najskuplja čak 100 evra.

"Prodaja ulaznica će se vršiti u petak, subotu i nedelju od 12 do 18 časova, kao i u ponedeljak od 12 časova do početka utakmice na biletarnici Sportskog centra "Morača". Cene ulaznica su 20, 25 i 30 evra, a za parter i kožni deo tribine 100 evra", navodi se u saopštenju Budućnosti.

U taboru Podgoričana veruju da se niz može nastaviti i protiv zahuktalog evroligaša iz Beograda.

"Zvezda je otvorila Evroligu sa tri trijumfa, čeka je i teška utakmica sa Barselonom pred gostovanje ovde. Mi svakako imamo više vremena da se odmorimo, ali svi znamo šta je derbi - tu nema favorita. Probaćemo da ponovimo meč iz prošle sezone u našoj dvorani", rekao je centar Budućnosti Kenan Kamenjaš koji se prisetio velike pobede nad crveno-belima u februaru kada je bilo 84:62.

Osam utakmica su izabranici Andreja Žakelja odigrali ove sezone, slavili su u šest i poraženi u dvi u Evrokupu - na gostovanju Bešiktašu i u svojoj dvorani protiv Gran Kanarije.


"Protiv Trefl Sopota smo stigli do četvrte pobede u nizu - naravno da je to značajno. Čekamo šampiona ABA lige u dobrom momentumu, ali i Zvezda je takvom trenutku. Ipak, domaćini smo, sigurno će "Morača" biti puna i mislim da smo navijačima poslali najbolju moguću poruku ovom serijom trijumfa. Poručujem im: Svi u "Moraču", jasan je košarkaš iz Bosne i Hercegovine.

Kurir sport