Saga je gotova, Filip Petrušev je ponovo u Crvenoj zvezdi! Stigao je na jednogodišnju pozajmicu, a trener crveno-belih Janis Sferopulos oglasio se o ovom pojačanju na poslednjem treningu pred meč sa Real Madridom. Crveno-beli gostuju u Španiji u četvrtak od 20:45, a iako je grčki stručnjak rekao prošle nedelje da klub ne traži pojačanja stvari su se u međuvremenu promenile.

Razlog zbog koga je reprezentativac Srbije ponovo u Beogradu je povreda Džoela Bolomboja na meču sa ekipom Budućnosti u "MoračI", Povredio se na duži vremenski period iskusni centar i zbog toga je klub reagovao. Istakao je da protiv Reala neće biti u kombinaciji, ali da se mnogo očekuje od njega već u nekim narednim mečevima.

"Igramo bez Džoela, a kako sam rekao prošle nedelje nismo bili na tržištu ali sada je ova povreda bila okidač. Sve vreme smo pratili tržište da bismo bili spremni za neočekivano i nažalost to neočekivano se desilo. Kao što sam rekao za nas je okidač bila Džoelova povreda i mislim da je naš menadžment pokazao sjajnu reakciju kada su počeli pregovori o Petruševu. Mogu da kažem da smo u poslednjim koracima da to završimo sa Olimpijakosom. Očekujemo da je spreman, treba mu nekoliko dana da nauči sistem, odbranu i napad, ali biće odmah u našem sistemu. Bitno je imati domaće igrače, gde god dođem pokušavam da imam najbolje igrače iz te države. Veoma sam srećan što je Filip sa nama i mislim da je on igrač koji će nam pomoći da postignemo ciljeve", rekao je Sferopulos na treningu crveno-belih pred put u Madrid, neposredno pre nego što je klub ozvaničio povratak reprezentativca.

03:51
Janis Sferopulos Izvor: Mondo/Tijana Jevtić 

Osim o transferu Petruševa trener Crvene zvezde je okupljenim novinarima govorio i o predstojećoj utakmici sa Real Madridom. Kako je istakao, njegov tim zna kako da se postavi u tom meču, mada će biti teško iznenaditi bivšeg prvaka Evrope.

"Igramo sa Real Madridom u Madridu, to je uvek teško mesto za igru. Sa druge strane znamo šta moramo da uradimo i za mene je najbitnije je da se borimo za svaku loptu, sa jedne strane. Sa druge strane taktički da pratimo ono što smo trenirali. Mislim da je utakmica od prošle godine sa njima nema nikakve veze sa ovogodišnjom. Samo u imenu dva tima. Sigurno da su tu neki igrači koji su igrali prošli put, ali za mene Real Madrid ima stil igre koji se ne menja bez obzira na to ko su igrači. Oni igraju brzo, imaju kvalitet u svakoj poziciji, moraćemo da se prilagodimo", zaključio je Grk.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

01:23
Rokas Gedraitis Izvor: Mondo/Tijana Jevtić