Izabranice trenera Nemanje Planojevića u utakmici trećeg kola grupe C savladale su posle dva produžetka rumunski Sepsi sa 76:70 (15:7, 12:16, 12:14, 14:16, 10:10, 13:7).

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu i vodio praktično do sredine poslednje četvrtine. Crveno-bele su imale i deset poena viša u jednom trenutku. Ipak, Sepsi je sredinom poslednje četvrtine prvi put poveo u meču, a do kraja regularnog dela smo gledali rezultatsku klackalicu. Aleksandra Katanić je trojkom na ulazu u poslednji minut donela Zvezdi tri poena viška (53:50), ali su gošće izborile produžetak trojkom Beatriks Mereš.

Zvezda je gotovo čitavim tokom prvog produžetka jurila zaostatak, a uspela je da ga stigne tri sekunde pre kraja kada je Medison Vilijams izjednačila na 63:63.

I početak drugog nastavka je sličio prvom. Sepsi je poveo, Zvezda jurila zaostatak. Dva i po minuta pre isteka vremena Kjera Džonson je donela Sepsiju prednost 68:70. Ispostavilo se da su to poslednji poeni gošći u ovom meču. Ivana Katanić i Medison Vilijams su u poslednjem minutu trojkama preokrenule rezultat za 74:70. Upravo je Ivana bila junak utakmice, pošto je zaustavila napad gošći tako što je osvojila loptu, a onda bila faulirana na nesportski način. Pogodila je dva slobodna bacanja za 76:70 i veliku radost.

Vilijams je sa 17 poena (7 skokova) bila najefikasnija u Zvezdinom timu. Po 14 poena su postigle Ivana Katanić (6 skokova, 5 asistencija) i Emili Poter (9 skokova), a 13 Aleksandra Katanić (8 skokova, 9 asistencija). Vredi istaći i 13 skokova Nevene Vučković na šest postignutih poena.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Euskotren iz Španije.

Kurir sport

00:33
Koreografija Zvezde Delije Izvor: MONDO