Nikola Jokić upisao je tripl-dabl već u prvom meču sezone protiv Oklahome, ali je njegov tim dosta lako izgubio taj meč (102:87). Posle svega što se dogodilo samokritični su bili svi u Nagetsima, od trenera Majkla Melouna, preko srpskog centra. Svesni su i oni da situacija nije idealna.

Javljaju se posle utakmice mnogi analitičari, među kojima je i Kendrik Perkins. On inače često kritikuje Srbina, a ovog puta je stao u njegovu odbranu i isprozivao je Džamala Mareja i druge igrače tima iz Kolorada. "Meloun je rekao odmah da njegov tim mora da uđe u formu. Ni Jokić nije u formi, ali je imao tripl-dabl. Kada će da dobije neku pomoć?", počeo je Perkins.

screenshot-1.jpg
Printscreen 

Zatim se obratio Marjeu, igraču koji je potpisao novi ugovor vredan 208 miliona dolara. "Džamale, pomozi svom bratu. Razumem da je ime izgradio u plej-ofu, ali oni su izgubili Kaldvel-Poupa i Marej mora da podigne nivo igre. Može li da bude Ol-star kalibar igrača tokom sezone? Čoveče, ovo se dogodilo i na Olimpijskim igrama, deluje izgubljeno bez Nikole na terenu. Treba da pristupi sezoni kao da ima nešto da dokaže", jasan je Perkins.

Na to se nadovezao i njegov kolega Brajan Vinhorst. "Ova utakmica je pokazala sve brige o Denveru, Oklahoma je izdominirala protiv njihove druge petorke, čim su ušli igrači sa klupe. Druga stvar je šut za tri, dali su samo 7 od 38 trojki", zaključio je Vinhorst.

Kurir sport / Mondo