Crvena zvezda je dramatično pobedila Zadar u Hrvatskoj, vrativši se iz minusa od 19 poena. Posle meča, Nikola Kalinić se okrenuo ka tribinama i sa rukom na uhu poručivao navijačima da ih ne čuje, iako su u momentima sjajne igre domaćeg tima glasno pevali uvredljive pesme na račun crveno-belih.

U centru pažnje bio je Kalinić i u poslednjem napadu crveno-belih, jer je pri rezultatu 82:77 krenuo u napad ka košu domaćih i nabacio Urošu Plavšiću atraktivno "alej-up" zakucavanje, što je zasmetalo nekima u dvorani.

Kada je meč definitivno završen i kada su treneri Janis Sferopulos i Danijel Jusup krenuli da se pozdrave jedan sa drugim, Kalinić je na drugoj strani parketa uputio dugačak pogled ka tribinama dok je rukom držao uvo.

Nikola Kalinić u Zadru Autor: Printscreen

S obzirom na to da je Partizan i dalje perfektan u ABA ligi, Crvena zvezda morala je da pobedi - i pobedila je. Najefikasniji među Beograđanima bili su Kodi Miler-Mekintajer i Ognjen Dobrić sa po 16 poena, centar Uroš Plavšić ubacio je 13, a Nikola Kalinić je za 25 minuta ubacio 10 poena, uz tri skoka, tri asistencije, dve ukradene i dve izgubljene lopte.

Posle serije gostovanja (Budućnost, Real, Zadar), Zvezda se vraća u Beograd na kratki odmor i pripremu za još jedno gostovanje - Žalgirisu u Kaunasu naredne srede.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

05:38
Nikola Kalinić Izvor: MONDO/Nikola Lalović