"

Prvi put nakon povratka u redove crno-belih, navijači Partizana imali su priliku da gledaju sjajnog Dvejna Vašingtona na parketu.

Nekoliko mečeva je presedeo na klupi, a onda je konačno dobio šansu protiv Krke i odmah zablistao na terenu.

Partizan je u šestom kolu deklasirao tim iz Slovenije rezultatom 96:63, a Vašington je uz Nakića bio najefikasniji na utakmici sa 16 postignutih poena.

"Uzbuđen sam jer sam se vratio na teren sa momcima, jer smo pobedili, pa i što sam pomogao ekipi da nastavi ovo dugačko putovanje na kom smo zajedno ove sezone. Mnogo mi je falilo da igram. Volim košarku. To je moj ‘izlaz’, moja ‘terapija’. Samo što sam ponovo tu i takmičim se… Osećaj je sjajan", rekao je košarkaš crno-belih u razgovoru za "Meridian sport".

Vašington je sezonu počeo u Partizanu, a onda se vratio u NBA, odigrao dve pripremne utakmice u dresu Šarlota, nakon čega je usledio prekid saradnje sa NBA klubom i povratak u redove crno-belih.

"Mislim da se to nikada pre nije dogodilo. Da odeš i vratiš se u istoj godini. Na neki način je bilo i kul biti deo svega toga. Ali, to je sada gotovo. Moj fokus je na Partizanu. Ne želim da bilo šta to remeti. Samo hoću da nastavim da napredujem svakog dana. Sada sam tu, trudim se da uhvatim ritam sa ostalima. Carlik Jones će se vratiti uskoro, pa da svi zajedno nastavimo u ovom rolekosteru kroz sezonu. Da idemo u pravom smeru", kaže Vašington i dodaje:

"Ne mogu da pričam mnogo o tome. Ali, definitivno sam želeo da se vratim. Osećam kao da imam nedovršena posla ovde, želeo sam da nastavim da radim sa ovom sjajnom grupom, za ove neverovatne navijače, za Beograd, Srbiju… Uzbuđen sam jer sam se vratio. I spreman da nastavim dalje"

Ne krije da mu je bilo teško dok sedeo na klupi.

"Bilo je teško kada nisam igrao. Ali, držim se toga da nastavim da radim i napredujem svakog dana. Šta god je potrebno da pomognem timu da pobedi, to ću uraditi. Stvarno sam uzbuđen što sam ponovo, što sam zdrav", kaže Vašington.

Zadovoljan je i srećan što ima priliku da sarađuje sa najtrofejnijim trenerom Evrope.

"Verujem treneru Obradoviću, njegovom stručnom štabu. Samo to što imam priliku da budem ovde i učim od njega, najboljeg trenera u Evropi, veliko je. Treba da ga slušam njegove savete, sve trenerske smernice i da budem spreman za moj trenutak, kada se ukaže prilika".

Kurir sport/J.M.

00:06
Partizan  Izvor: MONDO