KOŠARKAŠICE PROTIV ŠPANIJE ZA PRVO MESTO U GRUPI! Katanić: Verujem da smo bolje, ali to moramo da pokažemo na terenu

FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra završava grupnu fazu takmičenja na Olimpijskom turniru u Lilu. Na stadionu Pjer Moroa od 13.30 časova, protivnik izabranicama Marine Maljković biće reprezentacija Španije, ekipa sa kojom se naš tim sastajao na prethodna dva olimpijska turnira.

Pre osam godina u Riju u grupnoj fazi Špankinje su slavile sa 65:59, a potom i u polufinalu sa 71:66, da bi pre tri godine u Tokiju, takođe u grupnoj fazi „crvena furija“ dobila meč sa 85:70. Srbija je pobedu protiv Španije ostvarila u Valensiji na Evropskom prvenstvu u četvrtfinalu sa 71:66.

– Želimo igru protiv Kine da prenesemo i na utakmicu protiv Španije. Moramo da budemo maksimalno fokusirane, jer je sada svaki detalj bitan. Rasterećene smo jer smo obezbedile prolaz u četvrtfinale, ali ovoj utakmici pristupamo kao i svakoj drugoj. Nema opuštanja, jer uvek može bolje – rekla je Mina Đorđević.

Španija je na turniru dobila dva trilera – protiv Kine posle produžetka 90:89 i protiv Portorika pogotkom u završnici 63:62. Srbija je na drugoj strani slavila protiv Portorika sa 58:55, a potom je pobedila Kinu sa 81:59.

– Mislim da ukoliko budemo odigrale kao što smo igrale prošlu utakmicu protiv Kine – timski, sa mnogo energije i na terenu i na klupi, da ćemo uspeti da dođemo do povoljnog ishoda. Verujem da smo bolje, ali to moramo da pokažemo na terenu. Nadamo se da ćemo pobediti – istakla je Aleksandra Katanić.

Od 11.00 časova utakmicu će odigrati Kina i Portoriko u borbi za treće mesto, koje može da ih odvede u četvrtfinale. Žreb razigravanja obaviće se u nedelju u Lilu, a četvrtfinalne utakmice na programu su u sredu. Plasman u četvrtfinale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe sa turnira.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru  Kurir