SRAMAN TEKST AMERIČKIH MEDIJA! Rešili su da PONIZE košarkaše Srbije: Reči koje bi trebalo da MOTIVIŠU Jokića i ekipu! Oni PRETNJA?

Dado đilas

Košarkaši Srbije u utorak od 14.30 igraju četvrtfinalni meč Olimpijskih igara protiv Australije, a ako slave protivnik u polufinalu biće bolji iz duela SAD - Brazil.

Američki NBC plasirao je tekst u kom je istakao kako Srbija ne bi trebalo da predstavlja opasnost njihovoj reprezentaciji.

- Iskreno, ako reprezentacija SAD ne shvati protivnika ozbiljno ili izađe mlako na teren, mogla bi da pobedi samu sebe na turniru. Koji drugi timovi bi od toga mogli da imaju koristi? Hajde da rangiramo preostalih sedam učesnika turnira i kakve su njihove šanse da dođu do pobede nad Amerikancima - počeo je priču američki NBC, pa dodao:

Dado đilas 
foto: Dado Đilas

- Srbija može da bude protivnik Amerikanaca u polufinalu i ima Nikolu Jokića u reketu sa prosekom od 18,7 poena, 11 skokova i sedam asistencija uz procenat šuta od 64,5 odsto. I dalje je najbolji igrač na planeti i može da dobije meč protiv bilo koga. Bogdan Bogdanović je takođe dao 19 poena za Srbiju na jednom meču. Ipak, teško je nazvati pretnjom tim koga su SAD pobedile 26 razlike u prvom meču grupne faze na Olimpijskim igrama. Pobedili su ih isto i u prijateljskoj utakmici. Srbija može da izdrži protiv SAD kada je Jokić na parketu, ali nemaju dubinu da izdrže minute kada ode na klupu.

Ovo bi trebalo da bude motiv više za Nikolu Jokića i ekipu, te se nadamo da će uspeti da zakažu duel sa Amerikancima, a kasnije se i plasiraju u finale.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru  Kurir