IGOR RAKOČEVIĆ IZNEO PROGNOZU MEČA SA SAD! Ovi igrači su NAJVEĆA OPASNOST, a jedan je slaba tačka koju treba da iskoristimo!

Profimedia, Kurir Televizija

Čini se da smo svi još uvek pod utiskom utakmice protiv Australije tokom koje je Srbija uspela da napravi veliki obrt i plasira se u polufinale u kom će odigrati utakmicu koja nas čini se sve zanima - sa Amerikom.

Detaljnije o samoj utakmici, ali i o očekivanjima od večerašnje utakmice ekipa Kurira razgovarala je sa našim proslavljenim košarkašem Igorom Rakočevićem.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Igra Jokića u svim mogućim košarkaškim elementima je stvarno bila fantastična. Nemoguće je opisati koliko je on bitan za našu ekipu. Čovek, pored neospornog ofanzivnog kvaliteta, šta je radio u odbrani, izbijao lopte iz koševa, uspeo nekoliko puta da je izbije čak i iz driblinga Millsu, koji je najbrži njihov najbolji igrač, i da ne pričam tome da lupi par blokada u najbitnijem momentu. Skakao je u napadu, stvarno bio je svuda i bez njega bi ova ekipa bila dosta, dosta slabija - rekao je Rakčević i dodao:

Dado đilas 
foto: Dado Đilas

- Međutim, isto raduje to što se nismo predali, iako smo gubili 24 razlike. Imamo jako dobru spoljnu liniju što se tiče odbrane i Dobrić, i Avramović, i Gudurić, svi su izrazito dobri odbrambeni igrači i sprečavaju protivničku ekipu da postavi napad. Australija je od početka druge četvrtine skoro svaki svoj napad počinjala na daljini od deset metara od koševa, što je mnogo lakše za odbranu, a mnogo teže da je napad. Svakako, malo brine to što smo slabije krenuli, što je trebala cela četvrtina da se probudimo nekako, ali opet, s druge strane, raduje saznanje da možemo i iz takvih prilika da se izvučemo.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Što se tiče večerašnje utakmice, kaže da je kao i ranije najveća opasnost koja vreba od američkog tima ofanzivna eksplozija.

- Svi pričaju kako smo obe utakmice od njih izgubili najpre zbog Karija, a onda i Hardena koji su eksplodirali ofanzivno. Međutim, oni su takva ekipa da ne možemo da očekujemo da se to neće ponoviti. Može to da bude Edvards ili Buker ovoga puta. Oni imaju veliku plejadu all-star igrača, izrazito su fizički dominantni, imaju te ekstra igrače kao što su recimo Kari sa svojim šutem za 3 poena i Edvards fizički, koji mogu stvarno da donesu veliku prednost.

Istakao šta je posebno bitno za naš tim:

This browser does not support the video element.

Igor Rakočević za Kurir  Kurir teleivizija

- Ono što je bitno kod nas, treba da probamo da eksploatišemo Embida u odbrani, koji se dosta teško kreće i nije navikao da igra evropski i FIBA način igre košarke, gde puno puta treba da brani pick and roll u jednom napadu, a mi smo poprilično jaki u tome kad imamo u gore recimo i Micića koji dobro igra pick and roll. Tako da, mislim da tu treba da tražimo našu šansu i da se nadamo da ćemo imati dobro šutersko veče ako ulaze trojke s polja, računajući da će Jokić uvek imati odličan učinak ispod koša, nikad se ne zna.

Košarkaš smatra da Srbija ima šanse da osvoji zlato:

- Naravno da ima, Srbija je već osvajala zlato više puta i ranije kad je država imala druge nazive. Svakako, to je košarka, to je sport, nikad se ne zna i ne postoje apsolutni favoriti koji su nepobedivi. Tako da, saznaćemo više već za par dana.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Košarkaši Srbije izašli na zagrevanje  Kurir sport