OVO MI JE DRUGI NAJLEPŠI DAN U ŽIVOTU: Aleksa Avramović posle trijumfa nad Nemačkom govorio sa puno emocija

Dado đilas

Aleksa Avramović blistao je posle velike pobede Srbije nad Nemačkom u meču za 3. mesto na OI.

Na pitanje da li mu je ovo najvažniji dan u životu, rekao je:

- Jedan od najvažnijih. Dan kad sam rođen mi je najsrećniji... Ne, dan kad sam oženio svoiju suprugu, to mi je najlepši dan u životu. Ovo je drugi.

O utakmici je rekao:

- Hvala puno doktorima i celom stručnom štabu na izuzetnom pripremljenoj utakmici. Imao sam osećaj da smo igrali fantastično, bilo je nekih propusta u odbrani, ali na kraju lepa pobeda. Mogla je biti zlatna, to je to, sve vas volim - poručio je fantastični plejmejker.

Avramović se osvrnuo i na Nikolu Jokića.

- Volimo Jokića, on je primer kako jedan superstar treba da se ponaša i to njegovo ponašanje van terena je neverovatno. Znam da on baš i ne priča sa medijima, poštujem to. Ne mogu da vam objasnim koliko je divna osoba i koliko mu znači da igra za Srbiju, da reprezentuije i svoj grad i porodicu. To važi i za ostale igrače - Dobrić, Davidovac, Milutinov, ja, Marinković, Gudurić, Petrušev, Plavšić, Jović... Nas devet radi prljav posao na terenu. iskreno. Morate da igrate odbranu, da se borite, trčite, pritiskate... A s druge strane imamo tri svetska lidera, Jokića, Micića, Bogdanovića. Bogdan je pravi lider, dok je Džoker najboji igrač poslednje dekade košarke. Za mene je najbolji u istoriji... Ne, jedan od najboljih u istoriji srpske košarke, jer je moj omiljeni igrač Dejan Bodiroga. Ali srećan sam što imam priliku da igram u Jokićevo vreme.

Kurir sport