FIBA JOŠ JEDNOM POKAZALA KOLIKO JE SMEŠNA ORGANIZACIJA: NEĆETE VEROVATI šta su sada uradili!

EPA-EFE/YOAN VALAT

Završen je košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu, reprezentacija SAD osvojila je zlatnu medalju pobedom nad selekcijom Francuske rezultatom 98:87, dok je bronzana selekcija Srbije koja je savladala šampiona sveta Nemačku (93:83).

Floskula "sija bronza kao zlato" je u ovom slučaju i više nego opravdana, a želja, zajedništvo, timski duh, savršena igra, taktika, ponašanje i drugarstvo naših momaka će ostati zapisano.

Da nije bilo više sile u vidu delilaca (ne)pravde u polfinalu protiv SAD, na grudima naših momaka stajalo bi zlato, ali.... stručnjaci iz košarkaških velesila Paname i Bosne i Hercegovine želeli su drugačije.

Za nas su pobednici i da su bili četvrti, dočekaćemo ih kao heroje.

Koliko FIBA ne zna šta radi pokazala je u više navrata, a njihova nestručnost je u rangu organizacije biznis liga na teritoriji grada (ne želimo da vređamo biznis lige)...

Vrhunac nepoznavanaja košarke desio se pri izboru najboljeg trenera turnira, a nagradu je dobio selektor reprezentacije Francuske Vensan Kole!

Svako ko je i jednom pogledao bilo koji košarkaški meč zna da Kole nije ni blizu najboljeg trenera na prvenstvu, od njega nismo videli ništa novo, a da njegov tim nije imao obilatu pomoć arbitara, pakovali bi kofere još u grupnoj fazi posle poraza od Japana koji bi bio zaslužen.

Ovako su se provukli uprkos tome što ih je Nemačka demolirala u grupnoj fazi, a onda je ceo svet znao šta će se dogoditi.

Žreb koji je razdvojio Francuze od SAD do finala, domaćinsko suđenje čitav turnir i naravno nagrada za njihovog predvodnika.

Francuska ima strašnu nadolazeću generaciju i stvarno dobre igrače, ali ovo njihovo domaćinstvo je bilo gore nego kada Turci orrganizuju šampionat i jedino tada mogu do medalje.

Vidimo se ne Eurobasketu 2025...naši momci su gladni zlata, a ukoliko budu ponovili partije kao sa ovih OI, ne može ništa da ih zaustavi.

Šta Vi mislite, da li je Vensan Kole zaslužio da bude najbolji trener na OI?

Odgovorite u anketi.

Anketa

Da li je Vensan Kole zaslužio da bude najbolji trener Olimpijskih igara?

Ova anketa je završena.
Glasalo je 1430 korisnika

Kurir sport