PARTIZANOVA ATOMSKA BOMBA ZA KRAJ: Aleksej Pokuševski je crno-beli!

Starsport/Peđa Milosavljević

Reprezentativne obaveze su završene, ljubitelji košarke se vraćaju "klupskim radostima", a timovi vredno rade na kompletiranju sastava za predstojeću sezonu.

Partizan je bio najaktivniji ovog leta, a iako je ozvaničen dolazak samo tri igrača (Vanja Marinković, Ife Lundberg, Frenk Nilikina), crno-beli su ukupno doveli 13 košarkaša i komletirali roster za narednu sezonu.

Poslednji u nizu koji je prihvatio ponudu crno-belih je reprezentativac Srbije Aleksej Pokuševski.

Aleksej se nije našao mešu 12 izabranih košarkaša selektora Svetislava Pešića koji su se iz Pariza vratili sa bronzanom medaljom, ali je sa našim momcima prošao kompletne pripreme.

STARSPORT photo Belgrade Serbia 
foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Nakon otkaza u ekipi Šarlota, nadao se novom NBA pozivu, ali kako on još uvek nije usledio, Pokuševski je odlučio da prihvati poziv Partizana, čiji je navijač od malih nogu.

Arijan Lakić, Sterling Braun, Karlik Džons, Duan Vašington, Mario Nakić, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons, Brendon Dejvis i Mitar Bošnjaković ranije su zadužili crno-beli dres, a Aleksej je poslednji u nizu.

Očekuje se promocija svih košarkaša pre starta priprema, iz redova crno-belih su najavili nešto nikada viđeno u evropskoj košarci, a ostaje nam da čekamo.

Što se Pokuševskog tiče, on je bio 17. pik na NBA draftu od strane Oklahome za koju ja nastupao tri sezone. Igrao je za Oklahomu i Šarlot, u koji je trejdovan tokom prethodne NBA sezone, a za četiri godine sakupio je 168 mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Kroz karijeri je prosečno beležio 7,5 poena, 4,6 skoka i 1,9 asistenciju po utakmici.

Kurir sport

Bonus video:

This browser does not support the video element.

URAMIĆU SLIKU DUELA SA LEBRONOM: Pokuševski o NBA, Jokiću, Partizanu, Zvezdi, Novom Sadu i Balaševiću VIDEO  NBA liga