VELIKA ČAST ZA JEDNOG OD NAJVEĆIH SRPSKIH KOŠARKAŠA SVIH VREMENA: Peđa Stojaković se pridružio strašnim imenima!

Profimedia

Legendarni srpski košarkaš Predrag Stojaković primljen je u FIBA kuću slavnih.

Jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena tako se pridružio Radivoju Koraću, Draženu Dalipagiću, Draganu Kićanoviću, Vlade Divcu i Zoranu Slavniću.

Stojaković će zauvek ostati jedan od najboljih šutera svih vremena. Nakon što je nosio dresove Crvene zvezde i PAOK-a otišao je u NBA gde je proveo najveći deo karijere.

Izabran je kao 14. pik na draftu 1996. godine, a dve godine kasnije je zaigrao za Sakramento Kingse u kojima je proveo osam sezona. Bio je kratko član Indijane pre nego što je 2006. zaigrao za Nju Orleans.

Jednu sezonu je proveo u Torontu, a poslednju u karijeri u Dalasu sa kojim je stigao do šampionskog prstena 2011. godine.

Sa reprezentacijom je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2022. godine, kao i godinu dana ranije na Evropskom prevnstvu u Turskoj kada je bio i MVP turnira, a bio je i član selekcije koja je 1999. bila treća u Evropi.

Dva puta je osvojio takmičenje u šutiranju trojki, na NBA Ol-staru, a tri puta je igrao na Ol-star utakmicama. Osvojio je veliki broj individualnih nagrada.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Maksim Stojaković - novo košarkaško čudo  Instagram