SADA I ZVANIČNO! Boban Marjanović karijeru nastavlja u Fenerbahčeu - evo koliko će zarađivati

Srpski košarkaš se vratio u Evropu.

Profimedia

Prvo se oglasio poznati košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović i postavio zagonetku, a onda je "Jurohups" potvrdio. Rešenje zagonetke je jasno - Boban Marjanović je postigao dogovor sa Fenerbahčeom i igraće u Evoligi naredne sezone. "Današnja instagram matematička operacija glasi 1.300.000 + 1.000.000 = 2.300.000", napisao je Ražnatović, što je zbir pratilaca na instagramu Bobana Marjanovića i turskog kluba.

Marjanović je karijeru počeo u Hemofarmu gde je nekoliko sezona bio dominantan, a onda je karijera krenula nizbrdo posle odlaska u CSKA iz Moskve. Slali su ga na pozajmice u Žalgiris i Nižnji Novgorod, zatim je pokušavao da se vrati preko Radničkog iz Kragujevca kod svog starog trenera Miroslava Mute Nikolića. Procvat je doživeo u Megi radeći sa Dejanom Milojevićem, da bi potom u Crvenoj zvezdi bio dominantan u Evroligi i ABA ligi.

Starsport 

Otišao je u NBA gde je igrao za San Antonio, LA Kliperse, Filadelfiju, Dalas i Hjuston Roketse. Imao je 331 odigran meč u NBA, sa 5,5 poena i 3,6 skokova u proseku. Kad god je ulazio na teren imao je dobar učinak, ali je nažalost imao male minutaže. Sada bi mogao da bude specijalno oružje trenera Šarunasa Jasikevičijusa, a konkurencija pod košem neće biti mala.

Posle odlaska Luke Šamanića iz ekipe došao je Kem Birč. Tu su iskusni Nikolo Meli i Sertač Šanli takođe na pozicijama petice, a dolazak Marjanovića možda znači da će iskusni Italijan sa NBA iskustvom ipak igrati kao krilni centar ove sezone.

Pojedini specijalizovani portali, poput Basket njuza, su preneli informaciju da će Marjanović sa turskim klubom potpisati jednogodišnji ugovor, uz obostranu mogućnost da se on prekine već u januaru.

Drugi su dodali i da će imati mesečna primanja u visini od 45 hiljada evra.

(Kurir sport/Mondo)