DA SAM PREDSEDNIK, PONOVO BIH ZVAO PEŠIĆA! Stojaković digao glas i poslao jaku poruku: Znali smo šta će da se desi, ali iz mog ugla...

Aris Messinis / AFP / Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, ali su "orlovi" ubrzo posle toga ostali bez selektora Svetislava Pešića. Jedan od ljudi koji je sarađivao s Pešićem u reprezentaciji bio je i Ognjen Stojaković koji je za "DNVR Nuggets" podkast istakao kako bi novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije trebalo još jednom da razgovara sa popularnim Karijem.

- Istekao mu je ugovor, svi smo znali da će se to desiti. Videćemo koji je sledeći korak. Naš Savez treba da izabere novog predsednika, a zatim novi predsednik treba da izabere novog selektora i tako dalje. To je proces, znate, videćemo. Iskreno, ne želim da vas lažem. Ne znam detalje, ali iz mog ugla, ono u šta čvrsto verujem je kontinuitet. Mislim da je to najvažnija stvar. U poslednje dve godine izgradili smo dobar sistem. U suštini smo obnovili taj kult reprezentacije, nešto po čemu smo bili poznati. Ako moram nešto da kažem ovde zvanično, ako novi predsednik dođe, da sam na njegovom mestu, verovatno bih opet razgovarao sa trenerom Pešićem i pokušao da nađem način da ga zadržim u košarci ili kao selektora, ili da jednostavno gradimo na onome što već funkcioniše - rekao je Ognjen Stojaković.

Dado đilas 

Govorio je potom i o kapitenu Bogdanu Bogdanoviću.

- Ako bih morao da izaberem jednu reč da ga opišem kao igrača, rekao bih da je ubica. Ima taj instinkt ubice i zna šta radi - istakao je on, a zatim se osvrnuo i na odnos koji ima sa igračima i selektorom:

- Znate, kao kada se družimo i gradimo bliske odnose, prijateljske odnose. Čak i sada imamo svoju grupu. Pišemo jedni drugima, delimo sve te smešne slike i šale, znate, to je kao porodica. Možda je trebalo pogledati program.

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pešic o ulozi lidera u reprezentaciji  MONDO