Crvena zvezda pobedila je juče Čukarički ubedljivim rezultatom 4:1 u sklopu 5. kola Superlige Srbije i u najboljem mogućem raspoloženju dočekuje naredni izazov, koji je mnogo teži i zahtevniji.

Naime, izabranici Vladana Milojevića igraće u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona protiv norveškog Bode Glimta. Prvi meč na programu je u utorak 20. avgusta u Bodeu, dok je revanš osam dana kasnije u Beogradu.

Neće biti lako crveno-belima da se po četvrti put domognu elitnog UEFA takmičenja, jer je prvak Norveške izuzetno kompaktna i moćna ekipa.

profimedia0896974022bodo.jpg
PressFocus / ddp USA / Profimedia 
foto: PressFocus / ddp USA / Profimedia

Sada su se pojavile i kvote za ovaj meč, koje su mnoge iznenadile. Naime, kladionice su ulogu favorita prepustile norveškoj ekipi, pa je kvota na pobedu Glimta 1.70, dok se trijumf aktuelnog srpskog šampiona "plaća" koeficijentom 5.10, a kvota na nerešen ishod iznosi 3.70.

Bode Glimt je u dvomeču protiv Jagijelonije prosto pregazio prvaka Poljske. U prvom meču Norvežani su u gostima slavili rezultatom 2:1, dok su u revanšu bili još ubedljiviji - 4:1. Trener Bode Glimta Kjetil Knutsen preferira brzu igru, pre svega po bokovima i to sa minimum kontakata sa loptom. Kada se tome doda i veštački teren na kojem će biti igrana utakmica, fudbaleri Crvene zvezde bi mogli da se nađu u ozbiljnom problemu.

Kurir sport

Bonus video:

Kurir Uroš Spajić, Crvena zvezda