Ko ima veće šanse da osvoji Evroligu, Partizan ili Crvena zvezda? Ovo pitanje često se provlači među navijačima beogradskih večitih rivala, a stručnjaci su sada izneli svoje prognoze.

Bukmejkeri su objavili kvote za titulu u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju, a crno i crveno-beli ne spadaju u krug najužih favorita.

kvote-evroliga.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Partizan zauzima deveto mesto na ovoj listi i kvota da će četa Željka Obradovića stići do evro titule iznosi 26. Odmah iza Partizana nalazi se Crvena zvezda i kvota na tim Janisa Sferopulosa je 29.

Navijači Zvezde sasvim sigurno ostaće u neverici jer se njihovom večitom rivalu daju veće šanse za titulu i pored toga što je u letnjem prelaznom roku promenio apsolutno ceo tim.

Gledajući prognoze bukmejkera, dobra vest je da se beogradskim crno i crveno-belima daju velike šanse da se nađu u plej-inu jer su oba kluba našla mesto među deset favorita za osvajanje Evrolige. Ispod Partizana i Zvezde nalaze se Baskonija, Makabi i Virtus, a kvota na ova tri kluba je čak 51!

Što se najvećih favorita za osvajanje Evrolige tiče, nekako je i logično da se na prva dva mesta nalaze grčki velikani Panatinaikos (4.20) i Olimpijakos (4.25). Odličan prelazni rok odradili su ovi timovi, pa će i imati najveće šanse da stignu do trofeja.

Iza njih nalaze se Real Madrid (6), Fenerbahče (9), Monako (10), Barselona (11), Efes (21) i Milano (26).

Najmanje šanse daju se Albi (251), Asvelu (151), Žalgirisu (101), Parizu (101) i Bajernu (67).

Šta vi mislite, koliko mogu Partizan i Crvena zvezda u Evroligi ove sezone? Pišite nam u komentarima vaše mišljenje i prognoze...

BONUS VIDEO:

Kurir/Dejan Ignjatović Željko Obradović o početku priprema Partizana