Prvi susret dva najveća srpska kluba odigraće se u ponedeljak na stadionu u Humskoj sa početkom od 19 časova.

Utakmica devetog kola dolazi u nezgodnom trenutku za Partizan, ali bi mogla da posluži kao prekretnica sezone nakon ispadanja iz evropskih kvalifikacija i tri uzastopna loša rezultata u Super ligi Srbije.

Sa druge strane, Crvena zvezda je ubedljivo prva na tabeli, ali će u Humsku stići nakon poraza u prvom kolu Lige šampiona od Benfike.

partizangent-58.jpg
Starsport 

Vrednost igrača daje dobar uvid u trenutno stanje dva srpska velikana. Ekipa iz Ljutice Bogdana je znatno vrednija od komšija, ali to, kao ni trenutna dominacija crveno-belih nisu nas spremili za kvote kakve su određene za predstojeći meč.

Verovatno nikada kladionice nisu odredile veću kvotu za pobedu domaćina, ni manju za trijumf gosta u večitom derbiju.

Kvota za pobedu Partizana je neverovatnih 5,65, a na trijumf Crvene zvezde 1,65, dok je za nerešeni ishod određena kvota 3.95.

To znači da, prema kladionicama, aktuelni šampion ima čak oko 60 odsto šansi za pobedu protiv večitog rivala...

WhatsApp Image 2024-09-19 at 7.06.23 PM (1).jpeg
Nemanja Nikolić 

Crvena zvezda je poslednji put kao gost u večitom derbiju slavila u februaru 2016. godine. Bio je to 150. derbi, završen je rezultatom 1:2. Gogua je doneo prednost crno-belima, a Ibanjez i Vijeira su režirali preokret.

Zanimljivo je da Aleksandar Stanojević u svoja tri mandata nijednom nije izgubio u derbiju kao domaćin, dok Vladan Milojević nije slavio u Humskoj kao trener Crvene zvezde.

Kurir sport

 Bonus video:

Kurir televizija Delije pevale o večitom derbiju