Darko Lazović odigrao je samo jednu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kataru za Srbiju. Ušao je u igru u drugom poluvremenu sa klupe u porazu od Brazila (0:2).

profimedia0740057594.jpg
Profimedia/Marko Metlas / imago sportfotodienst/ 
foto: Profimedia/Marko Metlas / imago sportfotodienst/

Njegovo pojavljivanje na najvećoj smotri fudbala na svetu nije prošlo nezapaženo. Bivše gazde slavnog Milana Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani koji sada vode Moncu žele Darka Lazovića (32).

Srbin je član Verone sa kojom ima ugovor do juna 2024. godine. Njegova trenutna vrednost prema sajtu Transfermarkt iznosi 2.500.000 evra, što znači da bi Monca morala da plati toliko ili veće obeštećenje, ukoliko ga želi već ove zime, kako pišu brojni italijanski portali.

Verona se trenutno nalazi na poslednjem 20. mestu Serije A sa svega pet osvojenih bodova iz 15 utakmica. Monca je nešto bolje plasirana, trenutno su na 14. poziciji u fudbalskom prvenstvu Italije sa 16 bodova.

profimedia0736628726.jpg
Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia 
foto: Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

Ovog leta Darko Lazović bio je na korak od prelaska u redove Olimpika iz Marselja, ali je transfer propao, baš u trenucima kada se bivši fudbaler Crvene zvezde nalazio u avionu koji je trebalo da poleti za Francusku. Pored Monce interes za njega pokazala je i Bolonja.

Kurir sport